Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primele contracte din PIDU Dragasani au fost semnate

I.D. Investiţii /

Primele contracte din PIDU Dragasani au fost semnate

Contractele din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a municipiului Dragasani trec in faza de implementare. Primaria Orasului Dragasani a semnat miercuri, 14 decembrie, doua contracte de finantare cuprinse in PIDU cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia. Semnatarii au fost doamna Marilena Bogheanu, director al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia si domnul Cristian Nedelcu, primarul orasului Dragasani.

Valoarea totala a contractelor se ridica la suma de 8,86 milioane lei. Proiectele au obtinut o finantare europeana de 6,88 milioane lei prin Programul Operational Regional, Axa 1, subdomeniul Centre Urbane.

Astfel, printr-o investitie de 3,6 milioane lei va fi infiintat un centru de ingrijire de zi pentru varstnicii din Dragasani, cu o capacitate de 50 de persoane zilnic. Valoarea finanţării nerambursabile este de 2,72 milioane lei.

Amenajarea centrului social se va realiza prin supraetajarea cladirii parter in care functioneaza cantina sociala si realizarea unui nivel mansardat functional.

Totodata, s-a semnat contractul pentru "Reabilitarea muzeului viei si vinului, monument istoric in municipiul Dragasani". Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 5,26 milioane lei din care valoarea finanţării nerambursabile este de 4,16 milioane lei.

Lucrarile propuse pentru reabilitare au in vedere: mentinerea compartimentarii interioare, reparatii la sarpanta cu inlocuirea elementelor deteriorate, cresterea performantei energetice a cladirii, se vor realiza lucrari de instalatii electrice, sanitare si de climatizare.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana depus de Primaria Dragasani mai contine alte doua proiecte aflate in stadii avansata de evaluare, respectiv "Dezvoltarea si modernizarea iluminatului public si spatiilor verzi in Dragasani" si "Modernizarea spatiilor publice urbane in Dragasani". Suma totala solicitata de catre Primaria Dragasani in cadrul axei 1, subdomeniul Centru Urbane va fi de 26,75 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional