Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PRIN PREŢURILE PRACTICATE,Fondurile de investiţii fac o concurenţă puternică dezvoltatorilor rezidenţiali

Alina Toma Vereha Piaţa Imobiliară /

Nimrod Zvik, director marketing al "Be Igloo" (stânga), şi Bjorn Hauge, directorul "Romania Invest" (dreapta) discută despre strategii flexibile de vânzare a celor 800 de locuinţe din portofoliu.

Nimrod Zvik, director marketing al "Be Igloo" (stânga), şi Bjorn Hauge, directorul "Romania Invest" (dreapta) discută despre strategii flexibile de vânzare a celor 800 de locuinţe din portofoliu.

Fondurile de investiţii au ajutat dezvoltatorii imobiliari atunci când au achiziţionat apartamente în bloc, în prima fază de construcţie. Dar, în fazele finale ale proiectelor, fondurile ajung să se transforme în concurenţii dezvoltatorilor, datorită preţului de vânzare practicat, afirmă Nimrod Zvik, director marketing la "Be Igloo", organizaţia de vânzări a fondului de investiţii norvegian "Romania Invest".

Domnia sa a arătat, într-un comunicat de presă remis redacţiei: "Be Igloo vinde apartamentele pe care fondul norvegian le-a achiziţionat în ultimii trei ani, cu un profit de maxim 10% din suma plătită la data cumpărării. Dat fiind faptul că numărul apartamentelor achiziţionate în cadrul unui proiect a fost mare, fondul concurează, în prezent, cu dezvoltatorul la ofertele de vânzare".

Potrivit oficialului "Be Igloo", preţurile practicate de fondul de investiţii, care până nu demult era numit "speculator", au ajuns să fie egale sau chiar mai mici decât cele ale dezvoltatorilor. Nimrod Zvik a mai spus: "Noi nu suntem de partea dezvoltatorului, ci de partea clientului. Pentru că suntem, la rândul nostru, clienţi, ne asigurăm că, din punctul de vedere al cumpărătorilor noştri, sunt respectate toate drepturile. Din punctul de vedere al preţului, fondul de investiţii nu are constrângeri de niciun fel. De aceea, noi am reuşit să ne adaptăm mai repede şi mai bine nevoilor cumpărătorilor în contextul economic actual. Au cumpărat de la noi tineri cu salarii peste medie, cărora toate băncile le refuzaseră creditul pentru că nu-şi permiteau un avans suficient de mare. Noi avem propriile produse de creditare, pe care le adaptăm în funcţie de nevoile fiecărui cum­părător".

Potrivit "Be Igloo", criza şi blocajul vânzărilor i-au determinat pe unii dezvoltatori să facă greşeli şi să se abată de la proiectul iniţial. Nimrod Zvik a explicat: "Din păcate, cumpărătorului persoană fizică îi va fi foarte dificil să cheme dezvoltatorul în instanţă şi să-l oblige să respecte planul iniţial după care îşi cumpărase apartamentul. Din fericire, fondul de investiţii care a cumpărat jumătate din complexul rezidenţial poate face mai uşor acest lucru. Am întâmpinat situaţii de acest gen şi, de cele mai multe ori, am insistat ca dezvoltatorul să revină la normal, în timp util. Acolo unde nu se va putea, vom ajunge în instanţă, dar clienţii noştri îşi vor primi locuinţele conform cu planul pe care au semnat contractul".

"Romania Invest" deţine circa 800 de apartamente în şapte cartiere rezidenţiale din Capitală. La începutul lunii august, reprezentanţii "Be Igloo" au anunţat că au vândut, în patru luni, 20 de apartamente. Ei sunt convinşi că, în lipsa zvonurilor despre Prima Casă, ar fi vândut dublu. Din portofoliul "România Invest", proiectele preferate de cumpărători au fost "Residenz" Chitila, "Vitan Platinum Towers" şi "Armonia".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional