Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Profilul celor mai mari proiecte finantate printr-un program operational

I.D. Investiţii /

Primele 50 cele mai mari proiecte finantate pana in prezent din fonduri structurale in Romania prin toate cele 7 Programe Operationale acopera aproximativ 37% din valoarea tuturor contractelor semnate.

Suma costurilor implicate de aceste proiecte se ridica in total la 7,35 miliarde euro (din care 4,72 miliarde euro este valoarea contributiei UE), arata un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice Bucuresti.

Cu o singura exceptie - un proiect din POSCCE privind investitii in instalatii de desulfurare a gazelor de ardere, aceste proiecte s-au finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu (38 din 50, cu o suma totala de 3,15 miliarde euro - valoarea contributiei UE) si prin cel de Transport.

Cele de la mediu, la care eligibile au fost operatorii regionali de profil ai caror actionari majoritari sunt autoritatile locale judetene, s-au derulat in 36 din cele 41 de judete ale tarii si au vizat extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare si respectiv retehnologizarea sistemului de termoficare. Un numar de cinci judete nu au derulat astfel de proiecte, anume: Hunedoara, Caras Severin, Mehedinti, Harghita si Vaslui.

Aceste proiecte acopera practic aproximativ 83% valoarea totala a contractelor semnate (fonduri UE) pe POS Mediu.

Cel mai mare proiect apartine SC Raja SA Constanta pentru reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in regiunea Constanta - Ialomita (valoare totala proiect 194,5 milioane euro, valoare fonduri UE - 146,3 milioane euro).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional