Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Programele ANL, promovate la târgul imobiliar tIMOn

V.B. Piaţa Imobiliară /

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) participă, în perioada 24-27 aprilie, la ediţia de primăvară a Târgului Imobiliar Naţional tIMOn, în calitate de instituţie de interes public care dezvoltă programe naţionale de construcţii de locuinţe în ţara noastră, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

La această ediţie a târgului, ANL îşi propune să promoveze proiectele noi prin credit ipotecar din Alba Iulia, Ploieşti, Alexandria, Buşteni, Mangalia, Câmpina, Timişoara şi Braşov şi să prezinte oferta locuinţelor rămase libere care pot fi contractate prin acest program.

Proiectele derulate de ANL vizează atât construirea de locuinţe prin programe guvernamentale, cu finanţare de la bugetul de stat (locuinţe pentru tineri destinate închirierii, locuinţe pentru medici rezidenţi), cât şi dezvoltarea de ansambluri rezidenţiale prin credit ipotecar. Programele derulate de ANL contribuie la concretizarea măsurilor guvernamentale pentru relansarea pieţei construcţiilor de locuinţe, pentru reluarea creditării şi pentru stimularea achiziţionării de locuinţe, se mai arată în comunicat.

Până în prezent, prin ANL au fost finalizate 34.324 de locuinţe la nivel naţional, dintre care 31.124 sunt locuinţe destinate tinerilor, iar 3.200 au fost construite prin credit ipotecar.

În programul destinat tinerilor, o componentă importantă o constituie posibilitatea de vânzare a locuinţelor către chiriaşi, după primul an de închiriere. Anul trecut, ANL a înregistrat o creştere a vânzărilor acestei categorii de unităţi locative cu 52,8% faţă de anul precedent, ajungându-se la un total de 732 de locuinţe vândute foştilor chiriaşi. Creşterea a fost determinată de măsura guvernamentală de reducere a preţului acestor locuinţe (începând cu august 2013), coroborată cu acordarea garanţiilor de stat prin programul Prima Casă şi campania de informare a chiriaşilor despre posibilităţile de achiziţionare a locuinţelor, conchide comunicatul.

ANL funcţionează în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi are ca parteneri autorităţile publice locale şi centrale, instituţii financiare (bănci, societăţi de asigurare), firme de construcţii şi furnizori de utilităţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional