Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiect de intubare a paraului Paris din Oradea

I.D. Investiţii /

Paraul Paris, ce traverseaza orasul Oradea, va fi intubat. Municipiul Oradea si Administratia Bazinala Ape Crisuri au incheiat o asociere in vederea implementarii acestui proiect.

Ilie Bolojan, primarul Oradei, a precizat: "Paraul Paris prezinta probleme pentru municipalitate de ani buni. Datorita diferentei de nivel, el a fost mereu o sursa de poluare a apelor Crisului Repede prin evacuarile masive de ape uzuale de la imobilele situate pe ambele maluri ale paraului".

Lucrarea de intubare se va realiza de catre Administratia Bazinala, urmand ca in paralel S.C. Compania de Apa S.A. sa asigure lucrarile aferente canalizarii menajere si pluviale.

Pasztor Sandor, directorul Administratiei Bazinale Ape Crisuri, a declarat: "In anii 1950 s-a incercat rezolvarea problemelor create de acest parau - afluet al Crisului Repede printr-o intubare partiala, dar apoi lucrarile au fost abandonate. Acum am incercat realizarea unui proiect care sa imbunatateasca factorii de mediu. Momentan ministerul a aprobat caietul tehnic. Speram ca in primavara sa putem incepe lucrarea".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional