Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

PROIECTATĂ DE GUARDIAN GLASSPunta de Mar, prima unitate de cazare plutitoare din Spania

Internaţional /

Punta de Mar, prima unitate de cazare plutitoare din Spania
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Studioul de arhitectură Mano de Santo şi KMZero, Open Innovation Hub, parte a grupului Martinez, au ales Guardian Glass pentru proiectarea Punta de Mar, prima unitate de cazare plutitoare, dinamică şi avansată din Spania.

    Proiectul este promovat de startup-ul Punta de Mar, iar prototipul - deja amplasat în Clubul Nautico din Denia, în Marea Mediterană.

    Structura plutitoare a folosit sticla triplă Guardian Glass care asigură o economie superioară de energie, siguranţă şi izolaţie acustică. Sticla permite în interior o lumină abundentă a soarelui, în timp ce blochează cea mai mare parte a căldurii, oferind proiectului Punta de Mar izolaţie termică, control solar şi un nivel ridicat de securitate şi protecţie fonică. Sticla facilitează privelişti din interior mult mai trans­parente ale împrejurimilor - cum sunt marea şi mediul înconjurător - şi, totodată, reduce frontierele interne - externe.

    Cu o suprafaţă totală de 74 metri pătraţi, pavilionul este conceput pentru două persoane şi este împărţit în două etaje, cu un design şi echipamente minimaliste. Primul etaj, de 40 metri pătraţi, are un salon cu baie proprie şi o terasă privată care serveşte ca o extensie a spaţiului interior. Etajul al doilea, de 34 metri pătraţi, este o punte de relaxare, o zonă concepută pentru destindere. Ambele spaţii sunt iluminate şi au muzică de fundal.

    Arhitectul a evidenţiat: "Importanţa sticlei, precum şi a tuturor celorlalte materiale alese, a fost esenţială. Prin acestea, am căutat o legătură totală cu împrejurimile. În special, sticla trebuia să aibă performanţe specifice în ceea ce priveşte transparenţa pentru a obţine ceea ce ne doream (în afară de izolaţie), precum şi dimensiuni mari pentru a rezolva aspectul confortului. Acest lucru se adaugă faptului că sticla folosită în zona de living a locuinţei permite o experienţă de 360 de grade. Oaspetele se simte învăluit de împrejurimi, fiind o experienţă de integrare totală".

    Închiderile glisante ale proiectului permit deschiderea maximă a uşilor şi ferestrelor prin utilizarea unor profile de aluminiu înguste.

    O altă trăsătură specifică Punta de Mar este faptul că oaspeţii au un control continuu al experienţei lor, prin utilizarea unei aplicaţii de automatizare a locuinţei care le permite să ia decizii cu privire la diverse aspecte ale acesteia. Soluţiile tehnologice din acest proiect le permit oaspeţilor să gestioneze lumina, sunetul, mirosurile şi nivelul de siguranţă. Aceste comenzi pot fi efectuate de pe platformă sau de la distanţă.

    Iluminarea în Punta de Mar este biodinamică, ceea ce înseamnă că reproduce lumina naturală din exterior în interior: pe măsură ce ziua evoluează, lumina îşi schimbă tonul pentru a imita variaţiile luminii naturale.

    Punta de Mar este o iniţiativă turistică durabilă care nu generează reziduuri, deoarece este o structură modulară cu un sistem bazat pe "Plug & Go". Mai mult, se integrează cu împrejurimile şi utilizează materiale cu un impact redus asupra mediului. Un alt beneficiu constă în faptul că structura este oferită pe loc, este tractabilă pe apă şi uşor de transportat pe şosea. Acest lucru înseamnă că Punta de Mar ar putea fi relocată în diferite peisaje naturale şi în regiuni care dispun de conexiuni de reţea şi alimentare (fie că sunt marine sau hoteluri private pe plajă).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional