Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiecte daunatoare pentru Capitala, la un pas de aprobare

I.D. Investiţii /

Proiecte daunatoare pentru Capitala, la un pas de aprobare

Mai multe proiecte de investitii nocive pentru Capitala ar putea fi aprobate astazi de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, avertizeaza asociatia "Salvati Bucurestiul".

Astfel, in cadrul sedintei de consiliu se va pune in discutie aprobarea Planului Urbanistic Zonal - Penetratie Splaiul Independentei -Ciurel- Autostrada Bucuresti - Pitesti. Asociatia "Salvati Bucurestiul" atrage atentia ca aceasta sosea expres va aduce fluxul de autoturisme din autostrada Pitesti - Bucuresti direct in Splaiul Independentei, zona Semanatoarea, la mai putin de 2 kilometri de Piata Unirii.

Un alt proiect de infrastructura rutiera poate sa secatuiasca bugetul primariei. Costurile investitiei "Inchidere Inelul Median de Circulatie la Zona Nord/Autostrada Urbana - tronson Lacul Morii - Soseaua Colentina" au fost estimate la suma de 1,34 miliarde euro. Avand in vedere ca soseaua va avea doar 13,150 km, per km investitia s-ar ridica la 101,7 milioane euro. Acesta este, conform asociatiei "Salvati Bucurestiul", un pret enorm, la nivel international costul de executie al unei autostrazi fiind de 3-10 milioane euro/kilometru.

Totodata, primaria intentioneaza sa contracteze un imprumut in valoarea de 800 milioane de euro fara sa mentioneze ce destinatie vor avea 300 milioane de euro din aceasta suma, atrage atentia asociatia "Salvati Bucurestiul".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional