Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiecte de peste 400 milioane primesc finantare POR

A.D. Investiţii /

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a semnat ieri 32 de contracte de finantare cu beneficiarii Programului Operational Regional, contracte cu o valoare totala de

peste 425 milioane de lei.

Cel mai mare contract vizeaza realizarea unui centru de sprijinire a afacerilor la Oradea (peste 88 milioane de lei), avand drept beneficiar compania Tradecenter. Consiliul Judetean Giurgiu a obtinut fonduri europene pentru reabilitarea si modernizarea DJ603: Naipu (DN 6) - Comana (DJ 411), proiect de peste 75 milioane lei. Primaria Municipiului Brasov va putea amenaja statii de capat de linie pentru mijloacele de transport in comun in valoare de 35 milioane de lei. De asemenea, la Braila, compania Rolink Plus va construi un centru pentru dezvoltarea afacerilor de 26 milioane de lei, iar compania Sibiu Golf Club va realiza la Cisnadie un teren de golf in valoare de 25 milioane de lei.

Numa in ultima luna, MDRAP a contract finantarea pentru proiecte POR totalizand 200 milioane de euro. De la inceputul anului si pana in prezent, valoarea totala a contractelor de finantare semnate prin POR este de aproximativ 400 milioane de euro. Astfel, in prezent gradul de contractare prin program a ajuns la 101%, a precizat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

In prima parte a acestui an, Ministerul a transmis la Comisia Europeana cereri de rambursare in valoare de 142 milioane de euro. "Vrem sa absorbim banii (n.r. europeni) cat mai aproape de valoarea maxima", a declarat domnul Dragnea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional