Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiecte majore pentru Iasi pe cale sa demareze

I.D. Investiţii /

Proiecte majore pentru Iasi pe cale sa demareze

Licitatia pentru realizarea studiului de fezabilitate in vederea executiei Centrului Intermodal Regional de Transport Marfa in zona Iasi a iesit din impas.

O firma depusese o contestatie in ceea ce priveste prevederile caietului de sarcini. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dat dreptate Consiliului Judetean, iar licitatia a fost reluata. Valoarea estimata a licitatiei este de 554.000 de lei, fara TVA. Data deschiderii ofertelor este 25 octombrie.

Realizarea investitiei de baza, care trebuie finalizata pana in luna iulie 2015, va cuprinde urmatoarele obiective:

platforma de depozitare temporara a unitatilor intermodale de marfa (containere in special),

asigurarea utilitatilor (retele electrice, instalatii de drenare, alimentare cu apa, canalizare etc.),

accesul feroviar si lucrari aferente de infrastructura feroviara si lucrarile aferente infrastructurii rutiere si feroviare din interiorul terminalului.

Autoritatile locale vor realiza legatura rutiera la terminal. In perioada imediat urmatoare urmeaza a fi depusa cererea de finantare pentru a obtine fonduri europene prin intermediul Programului Operational Sectorial (POS) - Transport. Valoarea estimata a investitiei este de 15 milioane de euro.

Totodata, la inceputul lunii noiembrie se vor deschide ofertele pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru parcul agro-industrial al judetului, Transagropolis. Valoarea estimata a licitatiei este de 282.000 de lei, fara TVA.

Investitia totala se ridica la 4,3 milioane euro, din care 2,8 milioane de euro reprezinta fonduri nerambursabile (cofinantarea fiind asigurata doar de Consiliul Judetean Iasi), si este finantata in cadrul Programului Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Parcul agroindustrial va fi construit pe o suprafata de 2 hectare pusa la dispozitie de Consiliul Local Letcani si va cuprinde un spatiu de productie principal - cu linii de procesare si zona de desfacere si prezentare - si un centru de suport pentru afaceri.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional