Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiecte pentru cresterea eficientei energetice finantate prin POSCCE

I.D. Investiţii /

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a acordat o finantare nerambursabila totala de 89,58 milioane lei pentru implementarea a trei proiecte. Investitiile sunt incadrate spre finantare prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", Axa Prioritara 4 "Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul schimbarilor climatice".

Suma cea mai mare a fost alocata primariei Oradea pentru proiectul de valorificare a energiei geotermale. Valoarea totala a investitiei este de 64,76 milioane lei din care valoarea maxima eligibila nerambursabila se ridica la 51,08 milioane lei.

Investitia are ca scop producerea agentului termic de incalzire si preparare a apei calde pentru locuitorii cartierului Nufarul I- Oradea.

Totodata, va primi finantare proiectul de crestere a eficientei energetice la nivelul instalatiei de preparare din cadrul SNS SA Salrom-Salina Cacica. Valoarea totala a investitiei este de 18 milioane lei din care suma maxima eligibila nerambursabila se ridica la 5,89 milioane lei. Beneficiarul proiectului este SNS Salrom.

Obiectivul specific al proiectului va fi reducerea consumului de energie cu cca. 40-50%.

Proiectul de extindere a retelei de distributie a energiei electrice al societatii Tymbark Maspex Romania va primi de asemenea finantare europeana. Investitia se ridica la 6,78 milioane lei, din care valoarea maxima eligibila nerambursabila este de 1,94 milioane lei.

Investitia are in vedere cresterea securitatii furnizarii alimentarii cu energie electrica si cresterea eficientei enegetice la nivelul platformei industriale Tymbark Maspex SRL Valenii de Munte.

Valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice (Fondul European de Dezvoltare Regionala si Bugetul de Stat) este de 58,91 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional