Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiectul de management al traficului naval pe Canalul Dunare-Marea Neagra a fost finalizat

I.D. Investiţii /

Lucrarile de executie din cadrul proiectului "Sistem de management al traficului de nave pe Canalul Dunare-Marea Neagra si de informare asupra transportului pe ape interioare RoRIS -ACN" au fost receptionate joi, 3 mai.

Investitia s-a ridicat la suma de 18,99 milioane lei, proiectul beneficiind de finantare prin Programul Operational Sectorial-Transport 2007-2013, in procent de 71.12% din valoarea eligibila a proiectului.

Executia a decurs conform graficului stabilit, incepand cu 15 aprilie 2010, cu o durata de implementare de 24 luni.

Structura ierarhizata a sistemului RoRIS-ACN este formata dintr-un dispecerat central la Agigea, asimilat cu centru regional RoRIS si doua tipuri de dispecerate locale, asimilate cu centre locale RoRIS: pentru locatii unde exista ecluza si port precum Cernavoda, Agigea, Navodari si Ovidiu dar si pentru locatiile unde exista numai port precum Medgidia si Basarabi.

In cadrul proiectului s-au achizitionat si instalat echipamente pentru subsistemele de comunicatii date, monitorizare video, VTS cu AIS, VHF. De asemenea, a fost amenajat dispeceratul central de navigatie si camera de echipamente. Au fost testate si receptionate aplicatiile software pentru urmatoarele servicii RIS: raportarea electronica a voiajelor, avize catre navigatori, vizualizarea traficului de nave, managementul calamitatilor, marfuri periculoase, statistica nave, managementul ecluzarilor si serviciul de taxare facturare. Sistemul are conexiuni cu sistemul hidro - meteo al ACN si cu software-ul CONTAFIN.

Prin derularea lucrarilor s-a urmarit realizarea unui sistem avansat de monitorizare al traficului de nave şi de informare asupra transportului naval complet armonizat de directivele europene RIS.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional