Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiectul strapungere D-na Ghica-Bd. Chisinau a intrat pe fagasul cel bun

I.D. Investiţii /

Problemele jurdice care dus la blocarea lucrarilor de executie a strapungerii D-na Ghica - Bd. Chisinau si a pasajului suprateran peste calea ferata au fost in mare parte solutionare, proiectul urmand sa fie finalizat in cateva luni.

"Am preluat aceasta lucrare, in anul 2008, la un stadiu de 30%, iar acum am ajuns la 65 %. Dupa doi ani si jumatate de procese, am reusit in luna martie a acestui an sa reluam lucrarile. In acest moment suntem pe final cu exproprierile, toate retelele edilitare au fost relocate si, practic, intram in linie dreapta pentru finalizarea proiectului." a declarat Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei cu ocazia unei vizite pe santier.

Lucrarile de constructii-montaj au demarat in anul 2007, in baza unui proiect inceput in 2002 si finalizat in 2007. Din cauza diferentelor foarte mari existente intre situatia reala din teren si prevederile proiectului tehnic, au aparut primele probleme majore in ceea ce priveste executia lucrarilor, informeaza Primaria Bucuresti.

Avand in vedere calitatea defectuoasa a proiectului, care a generat o oferta ce nu putea fi dusa la indeplinire, precum si solicitarile venite din partea constructorului privind majorarea valorii initiale a contractului cu mai mult de 100%, Primaria Municipiului Bucuresti a demarat o analiza a situatiei existente. Pe parcursul efectuarii acestor verificari, constructorul a abandonat santierul, lasandu-l expus vandalizarilor si degradarii lucrarilor deja efectuate.

In aceste conditii, Municipalitatea s-a adresat instantei, solicitand rezilierea contractului, acest lucru realizandu-se in mai 2011.

Astfel, in octombrie 2011, Primaria Municipiului Bucuresti a demarat o noua procedura in vederea selectarii unui nou constructor si finalizarii lucrarilor.

In martie 2012 s-a obtinut autorizatia de construire, in prealabil efectuandu-se activitati de punere in siguranta a santierului, conservarea lucrarilor deja efectuate, evacuarea gunoaielor menajere depozitate in zona (circa 500 de camioane) etc.

Lucrarea presupune refacerea si modernizarea strazii d-na Ghica, pana la nivelul caii ferate si apoi continuarea constructiei stradale pana la nivelul complexului Delfinul, spre b-dul Chisinau. Artera va avea 4 benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens, o lungime totala cca 1.8 km si o latime cuprinsa intre 21 si 70 m. Lucrarile presupun echiparea si dotarea cu retele edilitare adecvate, semnalistica rutiera, amenajarea trotuarelor si a spatiilor verzi, iluminat public si amenajarea de locuri de parcare. Totodata, proiectul vizeaza si realizarea unui pasaj suprateran care va traversa linia de cale ferata si care va face legatura intre cele doua segmente ale arterei rutiere Dna Ghica.

"In acest moment suntem pe final cu montatul grinzilor astfel incat, la sfarsitul saptamanii viitoare sper ca podul sa fie acoperit in totalitate", a precizat Madalin Dumitru, directorul Directiei Generale de Infrastructura din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Lucrarea va completa inelul median de circulatie, contribuind semnificativ la fluidizarea circulatiei din zona.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional