Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proprietarii de apartamente nu scad preţurile proporţional cu puterea de cumpărare

C.P. Piaţa Imobiliară /

Piaţa imobiliară este o piaţă foarte sensibilă la mişcările din mediul economic. Acest aspect nu s-a reflectat însă în preţurile din această lună într-o proporţie considerabilă. Micşorarea veniturilor pentru o parte din populaţie, prin scăderile salariale şi creşterea TVA-ului afectează puterea de cumpărare. O uşoară scădere a preţurilor se observă, însă proprietarii nu le-au redus proporţional cu puterea de cumpărare a populaţiei, arată un studiu al companiei Agentie.NET.

Conform unui comunicat al Agentie.NET, trendul preţurilor este unul descendent, însă variaţiile de preţ încep să fie din ce în ce mai mici. În ultimele 12 luni, preţurile solicitate de proprietari au scăzut cu maxim 13%.

În luna iulie oferta de apartamente apărute nou pe piaţă a scăzut cu 9%. Cea mai mare pondere în această scădere au avut-o numărul de oferte de 3 camere ce s-a redus cu 13%. Oferta de garsoniere nou apărute a scăzut cu 9% în luna iulie. Numărul apartamentelor de 2 camere s-a situat aproximativ la aceleaşi cote ca în luna precedentă, cu o reducere de doar 3%. Pentru apartamentele de 4 camere numărul de oferte a scăzut cu 16%.

AgentieNET detine metodologia necesara pentru verificarea tuturor ofertelor imobiliare ce apar pe piata. Fiecare oferta imobiliara care apare in Bucuresti este verificata de catre operatorii AgentieNET.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional