Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proprietarii de hoteluri si pensiuni isi scot imobilele la vanzare

I.D. Piaţa Imobiliară /

Proprietarii de hoteluri si pensiuni isi scot imobilele la vanzare

Volumul ofertelor de vanzare a hotelurilor si pensiunilor a crescut cu 30%, fata de toamna anului trecut, sarind in ianuarie de 100 de unitati, stabilind un nou record al ultimelor 12 luni, conform unei analize realizate portalul imobiliar www.imobiliare.ro.

Peste 80% din oferta totala de hoteluri si pensiuni este concentrata in cinci judete. Brasovul conduce intr-un clasament national dupa numarul de oferte, cumuland 22,7% din oferta totala. Constanta se situeaza pe locul al doilea cu 20,6% din oferta totala. Urmeaza judetele Bihor (15,5%), Prahova (12,4%) si Cluj (11,3%). Celelalte anunturi de vanzare - 17,5% din oferta - sunt distribuite in restul tarii.

Cel mai scump hotel scoase la vanzare in Predeal

Cea mai scumpa unitate scoasa la vanzare in acest moment este situata in zona Clabucet din Predeal. Este vorba despre un complex hotelier cu acces direct la una din cele mai cunoscute partii din Predeal. Complexul este format din trei unitati de cazare, dispune de 50 de camere si o parcare de 40 de locuri. Este complet echipat si utilat pentru a fi dat in exploatare imediat. Pretul acestui complex se ridica la 6,5 milioane de euro.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vanzare in acest moment se afla o unitate de 4 stele situata in zona Buna Ziua din Cluj-Napoca. Amplasat la 2 km de soseaua ce leaga Turda de Cluj, intr-o zona verde, hotelul dispune de 45 de camere duble, 4 apartamente de lux, si o camera pentru persoane cu deficiente motorii. Printre facilitati se numara cele 4 sali de conferinte cu o capacitate de 10 pana la 220 de locuri. Pretul solicitat in acest caz este de 5,6 milioane de euro.

Tot in Cluj, de data aceasta insa in centrul orasului, langa Parcul Central si Piata Mihai Viteazul este scoasa la vanzare o cladire istorica din secolul XIX ce functioneaza ca hotel de trei stele pentru 4,8 milioane de euro. Cu un regim de inaltime S+P+2E+M, hotelul dispune de 30 de camere complet amenajate si utilate, un restaurant de lux si un bar.

Cabane din lemn la preturi reduse

La polul opus, o cabana din lemn din Lunca Bradului, judetul Mures, la 20 de km de Toplita, este scoasa la vanzare pentru 11.000 de euro. Cabana are trei camere, bucatarie utilata si curte cu doua locuri de parcare, fiind o optiune pentru o iesire in familie sau un grup restrans de prieteni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional