Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proprietarii de locuinţe din Capitală continuă să îşi revizuiască în scădere aşteptările

C.P. Piaţa Imobiliară /

Proprietarii de locuinte din Capitală continuă să îşi revizuiască în scădere aşteptările, conform celui mai recent studiu al portalului imopedia.ro, efectuat pe ofertele publicate în site în perioada ianuarie - noiembrie 2010.

"Pe fondul problemelor economice şi sociale, preţurile apartamentelor din Capitală oferite spre vânzare au înregistrat o scădere în medie de 15% în acest an", explică Răzvan Muntean, director general, imopedia.ro.

Astfel, dacă preţul mediu cerut pentru o garsonieră într-o zonă ultracentrală la începutul anului era de 66.000 euro, în ultimul trimestru proprietarii unei astfel de locuinţe cereau în medie 59.500 euro.

Este de remarcat tendinţa proprietarilor de apartamentele de 3 camere din zonele semi-centrale - estice, sudice şi vestice ale Capitalei -de a cere preţuri sub nivelul de 70.000 euro. "Devine din ce în ce mai accesibil pentru tinerele familii cu venituri lunare intre 1.000 - 1.500 euro şi care se pot califica la Prima Casă, un apartament cu 3 camere iîtr-o zona semi-centrală, bună, a Capitalei", explică Răzvan Muntean, director general, imopedia.ro

Referitor la 2011, directorul general al imopedia.ro spune: "Nu cred că 2011 va fi un an al schimbărilor radicale, preţurile îşi vor urma trendul descedent, însă trebuie menţionat că pe măsură ce ne apropiem de ieşirea din criză ofertele extrem de atractive vor dispărea".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional