Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proprietăţile lui Negoiţă şi Becali, scoase la vânzare de ANAF

ALINA TOMA VEREHA Piaţa Imobiliară /

Proprietăţile lui Robert Negoiţă (stânga) şi George Becali (dreapta) vor fi licitate pe 16 şi 17 iunie.

Proprietăţile lui Robert Negoiţă (stânga) şi George Becali (dreapta) vor fi licitate pe 16 şi 17 iunie.

ANAF a scos la vânzare prin licitaţie mai multe imobile ale deputatului Robert Negoiţă, în valoare totală de circa cinci milioane de euro. Licitaţia va avea loc pe 17 iunie, potrivit datelor publicate pe site-ul ANAF.

În urmă cu circa doi ani, ANAF a stabilit că Robert Negoiţă datorează bugetului de stat TVA, pentru tranzacţiile imobiliare din perioada 2006-2008, în valoare de peste 28 milioane de euro plus penalităţi. Atunci fiscul a dispus măsuri asiguratorii pe bunurile care figurează în declaraţia de avere depusă de către deputatul PSD.

Robert Negoiţă a declarat, pentru ziarul BURSA: "Mai am procese pe rol cu ANAF pentru că imputarea acestei sume pentru TVA este abuzivă. Nu ştiu în ce stadiu sunt aceste procese pentru că nu mă ocup personal de ele şi nici nu ştiu ce alte apartamente şi terenuri pe care le deţin va mai scoate ANAF la vânzare".

Imobilele licitate de ANAF sunt situate în Splaiul Unirii nr 9, localitatea Popeşti - Leordeni (cartierul Confort City). Este vorba despre 15 apartamente cu o cameră, cu suprafeţe utile între 32 şi 37 mp, cu preţul de evaluare fără TVA între 29.000 şi 37.500 de euro, la care se adaugă 16 apartamente cu două camere, între 59 şi 64 mp, cu preţul de evaluare fără TVA între 39.000 şi 41.500 de euro. Alte imobile licitate sunt opt apartamente cu trei camere, cu suprafeţe utile între 65 şi 88 mp, cu preţul între 57.000 şi 60.000 de euro. ANAF mai vrea să valorifice nouă apartamente cu patru camere, între 107 şi 113 mp, cu preţul între 77.000 şi 81.500 de euro.

Fiscul nu ezită să vândă apartamentele "la roşu" pe care a pus sechestru, la preţuri între 17.500 şi 50.000 de euro fără TVA, în funcţie de suprafaţă. Sunt scoase la vânzare şi 275 de locuri de parcare supraterane la 1.700 de euro fiecare, precum şi 304 locuri de parcare subterane, cu preţul de 3.500 euro fiecare.

Alte bunuri pe care ANAF a pus sechestru sunt 46 locuri de parcare supraterane, cu preţuri fără TVA între 1.400 şi 1.900 de euro fiecare. La acestea se adaugă un teren intravilan de 812,7 mp, cu preţul de 160.900 euro fără TVA.

ANAF licitează, pe 16 iunie, şi un teren de aproape şase milioane de euro deţinut de George Becali. Lotul în suprafaţă de 12.512,57 mp este situat în şoseaua Pipera Tunari şi are o valoare minimă de pornire a licitaţiei de 23,55 milioane lei fără TVA.

Tot în 2009, ANAF l-a înştiinţat pe Gigi Becali că are de plătit milioane de euro TVA pentru tranzacţiile imobiliare pe care le-a efectuat. Ca şi în cazul lui Robert Negoiţă, finanţatorul Stelei nu recunoaşte sumele impuse de ANAF.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional