Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Puzderie de apartamente noi în Sibiu şi Şelimbăr

F.A. Locuinţe /

Vilă Rivium Cubus

Vilă Rivium Cubus

Sibiul şi zonele limitrofe găzduiesc o puzderie de şantiere pentru ansambluri rezidenţiale noi. Cartiere mari se ridică în special în Şelimbăr, fie cu vile şi locuinţe colective cu regim de înălţime redus (2-3 etaje), fie chiar cu blocuri înalte. Alina Sacolic, reprezentantul agenţiei imobiliare "G&T Intermed" şi Vasile Machedon, directorul de vânzări al agenţiei imobiliare "Diana" au alcătuit o hartă cu cele mai mari dezvoltări rezidenţiale: în cartierul Hipodrom sunt trei blocuri în lucru, în Turnişor - patru blocuri şi un ansamblu de case, în Vasile Aron - două blocuri, în zona Dumbrava 2, către Şura Mare, se află în execuţie complexul Eden şi în zona către Şura Mică - Ansamblul Rezident. În Şelibăr, există pes-te cinci cartiere rezidenţiale noi de diferite mărimi.

60 de apartamente în zona pădurii Dumbrava

La marginea pădurii Dumbrava, în zona intitulată Valea Aurie (drumul spre Poplaca), la circa 5-10 minute de centrul istoric al Sibiului, "Pro Imo Construct", în colaborare cu agenţia imobiliară "Diana", dezvoltă ansamblul rezidenţial intitulat "Oraş Vila". Vasile Machedon estimează valoarea totală a ansamblului la circa 5 milioane de euro. Finalizarea lucrărilor la cele cinci blocuri planificate de către "Corbu Proiect", după model german, este stabilită pentru sfârşitul anului viitor.

Lucrările au început în urmă cu circa un an, la finele lunii august trei din cele cinci blocuri planificate fiind aproape de finisare. Circa 60% dintre apartamentele deja construite sunt contractate. Imobilele au un regim de înălţime subsol, parter înalt, trei etaje şi mansardă, fiecare urmând să cuprindă 12 apartamente. Cartierul va avea, în total, circa 60 de spaţii locative noi. "Încă nu se poate spune cu precizie câte spaţii locative va avea întregul ansamblu pentru că există posibilitatea opţiunii pentru compartimentarea interioară şi suprafaţa camerelor, cu condiţia ca acest lucru să fie precizat în momentul contractări", ne-a spus Vasile Machedon.

Preţul de achiziţie este de 171.000 de lei pentru garsoniere, 238.000 de lei pentru cele cu două camere şi 433.000 de lei pentru trei camere. Penthouseurile se vând începând de la 822.500 de lei.

Ultimele două etaje ale blocurilor urmează să fie legate între ele pentru a găzdui apartamentele de tip pent-house cu câte cinci camere, de peste 200 mp fiecare. Există şi posibilitatea amenajării unui penthouse de patru camere şi a unui studio. Pentru etajele inferioare, investitorul propune apartamente cu 1-3 camere, cu suprafeţe între 47 şi 116 mp.

Imobil cu 12 apartamente la liziera pădurii Dumbrava

De cealaltă parte a pădurii Dumbrava, pe drumul către Răşinari, "JR Construct", în colaborare cu agenţia imobiliară "Paltinul", construiesc pe o suprafaţă de 900 mp, un imobil cu locuinţe colective. Investitorii mizea-ză pe locaţia pitorească situată în apropierea Muzeului Artei şi Civilizaţiei Populare.

Blocul este compus din 12 apartamente, dispuse pe parter, etaj şi mansardă. Locuinţele au două şi trei camere, cu suprafeţe construite cuprinse între 110 şi 130 mp. Preţul de achiziţie va fi de 900 euro/mp construit. Structura construcţiei este din cadre de beton armat monolit, compartimentate cu zidărie de cărămidă şi acoperiş de ţiglă ceramică. Sub aspectul confortului, exteriorul imobilului va fi placat cu termosistem de 5 cm tencuit şi zugrăvit. Imobilul va beneficia de cele mai moderne utilităţi, de la centrală termică individuală până la internet.

Carmen Olăreanu, reprezentantul agenţiei "Paltinul", ne-a precizat că finalizarea lucrării, începută în vara acestui an, este situată cel târziu în luna octombrie a anului viitor.

Ansamblul "Iris" în zona Turnişor

În Turnişor (zona de nord-vest a Municipiului Sibiu), se ridică un ansamblu de trei blocuri, intitulat "Iris". Regimul de înălţime a blocurilor este subsol, parter, două etaje şi mansardă. Constructorul "Em-co" edifică apartamente de două şi trei camere, câte 2-3 pe fiecare nivel, astfel că, la final, vor exista nu mai puţin de 28 de spaţii locative.

Preţul apartamentelor va fi cuprins între 47.000 şi 53.000 euro pentru cele cu două camere, care au suprafeţe cuprinse între 62 şi 70 mp. Apartamentele cu trei camere vor avea suprafeţe utile cuprinse între 85 şi 90 mp, cu preţuri între 59.900 şi 63.000 euro. Alina Sacolic, reprezentantul "G&T Intermed", ne-a precizat că blocurile începute în luna iulie a acestui an vor fi finalizate până la începutul lui 2008. La finele lunii august, circa 90% din apartamente erau deja contractate.

A demarat construcţia ansamblului "Paltinul II" din Şelimbăr

Tot în Şelimbăr, se ridică un alt complexul rezidenţial intitulat "Paltinul II". Este cea de-a doua iniţiativă de acest gen realizată de către aceeaşi investitori, respectiv "JR Construct". Prima etapă de dezvoltare a presupus realizarea a 60 de case, toate date în folosinţă. Suprafaţa totală a întregului complex "Paltinul" II este de circa două hectare.

Carmen Olăreanu, directorul agenţiei imobiliare "Paltinul", care promovează proiectul, ne-a declarat că, la finele lunii august, toate casele erau deja contractate. Suprafaţa loturilor aferente este cuprinsă între 450 şi 600 mp.

Investitorul şi antreprenorul oferă un model de casă cu suprafaţa construită de 120 mp. Casele sunt ridicate pe două niveluri, respectiv parter şi etaj semi-mansardat. Preţul de vânzare este între 120.000 şi 150.000 euro.

Ansamblul dezvoltat de "G&T" va avea 112 apartamente

"G&T", în colaborare cu "Proiect Construct" - executantul lucrării, a început să edifice, din luna mai a aces-tui an, propriul ansamblu rezidenţial în Şelimbăr. Pe o suprafaţă de circa 1,3 hectare se vor ridica, până în luna decembrie a anului viitor, circa 18 imobile de locuinţe diferite. Patru clădiri vor fi destinate apartamentelor de trei camere şi vor avea suprafeţe cuprinse între 85-90 mp suprafaţă utilă. Preţurile de vânzare sunt între 66.000 şi 68.000 euro. Alte opt imobile sunt pentru apartamente cu două camere, de 59 - 72 mp, ce pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 41.500 şi 52.000 euro.

În final, vor fi amenajate 112 apartamente. Complexul mai cuprinde opt duplexuri şi două case individuale. Acestea din urmă vor putea fi achiziţionate la preţuri de 127.000 şi 160.000 euro. Alina Sacolic ne-a precizat că, la finele lunii august, fuseseră contractate 15% din apartamentele cu două camere şi 30% din apartamentele cu trei camere.

Ansamblul va asigura locuri de parcare pentru fiecare apartament în parte. Toate cele 18 imobile sunt construite integral din cărămidă, pe structură din beton armat.

56 de vile exclusiviste în cartierul "Rivium" din Şelimbăr

În Şelimbăr, vizavi de zona marilor complexuri comerciale de la ieşirea din Sibiu pe DN 1 către Braşov, "OM Real Investements" ridică un cartier de vile intitulat "Rivium". Lucrările au început în luna mai a anului trecut, la finele lunii august fiind realizată infrastructura - străzi, canalizare, electricitate. În afara părţii de infrastructură, mai erau în stadiu final patru vile, la care se adaugă alte patru în diferite faze de construcţie.

Roxana Bădicioiu, adminis-tratorul "OM Real Invest-ments", estimează că finalizarea lucrărilor la întregul ansamblu se va produce undeva în anul 2010. Ansamblul se adresează unei clientele selecte, mai susţine domnia sa. "Rivium" are o suprafaţă totală de 4,5 hectare şi presupune edificarea a 56 de vile, care urmează să fie situate pe parcele cuprinse între 500 şi 1.200 mp.

"OM Real Investments" propune trei modele de case. Astfel, Vila Cubus - cu două variante - este un model de casă care va fi construit în stilul cubist al anilor "30, pe demisol, parter şi etaj, în suprafaţă utilă totală de 273 mp, cu terase de peste 40 mp. Preţul vilei Cubus este de 224.000 euro. Celălalt tip de vilă, intitulată "Royale", este inspirat din stilul Frank Lloyd Wright. "Royale" are patru niveluri: demisol, parter, etaj şi mansardă studio. Acest model va oferi viitorilor proprietari nu mai puţin de patru dormitoare la etaj şi o cameră destinată activităţilor de loisir. Suprafaţa utilă a vilei "Royale" este de 298 mp, cu terase de 106 mp şi un preţ de vânzare de 256.000 euro.

Constructorul foloseşte la ridicarea vilelor structură din beton, cu zidărie dublă de cărămidă, cu strat termoizolator. La nivelul demisolului, izolaţiile termice sunt executate atât vertical, cât şi orizontal.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional