Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Rahova, cartierul cu cele mai ieftine chirii din Capitala

I.D. Piaţa Imobiliară /

Rahova, cartierul cu cele mai ieftine chirii din Capitala

Rahova isi pastreaza titlul de cel mai ieftin cartier bucurestean din perspectiva chiriilor. Pe locurile urmatoare se situeaza Berceni, cu preturi asemanatoare, si Drumul Taberei, unul dintre cele mai cautate cartiere bucurestene.

De remarcat este faptul ca diferentele de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut depasesc in anumite cazuri 10%, conform unei analize realizate de Imobiliare.ro.

Rahova, ieftin dar putin cautat

Chiriile pentru garsoniere in cartierul Rahova, cel mai ieftin din Capitala, se situeaza aici in jurul a 200 de euro pe luna. La doua camere, pe de alta parte, cele mai mici preturi variaza in jurul a 238 de euro pe luna, in vreme ce media se situeaza la 270 de euro (cu 10% mai putin fata de nivelul de 300 de euro valabil la finele lui august 2011), iar cele mai scumpe apartamente ajung la circa 300 de euro pe luna. Pe segmentul unitatilor locative cu trei camere, preturile cerute de proprietari pornesc de la 280 si ajung la 400 de euro pe luna.

Berceni apartamente cu doua camere la preturi medii de 300 de euro

In Berceni valoarea medie de listare pentru garsoniere este de 230 de euro pe luna, in timp ce locuintele mai scumpe se ridica la circa 270 de euro pe luna. Pentru apartamentele bicamerale, cele mai mici chirii se situeaza in jurul a 250 de euro pe luna, media ajunge la 300 de euro (la fel ca anul trecut), in timp de locuintele mai scumpe pot fi inchiriate cu putin peste aceasta din urma valoare. O unitate locativa ieftina cu trei camere poate fi inchiriata in Berceni cu 300 de euro pe luna. Media de pret pe acest segment este insa de 350 de euro (cu 7,9% mai putin fata de valoarea de 380 din 2011), in vreme ce locuintele mai scumpe ajung la aproximativ 410 euro pe luna.

Drumul Taberei: Apartamente de trei camere la preturi sub media pe segment

In acest cartier, cele mai mici preturi pentru garsoniere sunt de circa 200 de euro pe luna. Valoarea medie de listare pentru acest tip de locuinte este de 220 de euro pe luna (in crestere usoara - 0,9% - fata de nivelul de 218 euro consemnat anul trecut), in vreme ce locuintele mai scumpe au preturi de circa 250 de euro pe luna.

Pentru locuintele cu doua camere, cele mai mici oferte graviteaza in jurul a 250 de euro pe luna, media de pret este de 280 de euro (la fel ca in 2011), iar cele mai mari chirii ajung la aproximativ 300 de euro.

Pe de alta parte, cele mai ieftine apartamente cu trei camere pot fi inchiriate cu circa 300 de euro pe luna, fata de media de 330 de euro pe luna valabila pentru acest segment (cu 5,7% fata de nivelul de 350 de euro de anul trecut). Locuintele mai scumpe au insa preturi cerute de aproximativ 350 de euro pe luna.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional