Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ramnicu Valcea: B-dul Tineretului va fi prelungit prin Fonduri Europene

I.D. Investiţii /

Primaria Ramnicu Valcea a lansat proiectul "Prelungire B-dul Tineretului spre sud cu B-dul Dem Radulescu de la intersectia cu Str. Ostroveni pana la intersectia cu DN 67", finantat prin Programului Operational Regional, Axa prioritara 1 - "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 - " Planuri integrate de dezvoltare urbana".

Valoarea proiectului se ridica la suma de 23,25 milioane lei, din care valoarea contributiei nerambursabile este 15,99 milioane lei.

Contractul de finantare a fost semnat la data de 30 decembrie 2011 intre Organismul Intermediar Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud - Vest Oltenia, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Unitatea Administrativ-Teritoriala Municipiul Ramnicu Valcea.

Obiectivul de investitie este situat in cartierul Ostroveni Sud din municipiul Ramnicu Valcea si este continuarea B-dului Tineretului spre B-dul Dem Radulescu pana la intersectia cu DN 67.

Drumul propus prin proiect are o lungime de 918,32 m si va fi prevazut cu doua benzi pe fiecare sens de circulatie, fiecare banda avand o latime de 3,50 m. intre cele doua benzi de circulatie cu rol de separatie fizica se va amenaja o zona verde mediana cu latimea de 4,00 m, care va gazdui cele doua utilitati: reteaua subterana de telecomunicatii si iluminatul public stradal. De asemenea pe partile laterale ale sensurilor de circulatie sunt prevazute a se amenaja spatii verzi cu latimea de 1,50 m in care se vor planta arbori ornamentali. Prin proiect sunt prevazute piste pentru biciclisti cu latimea de 1,50 m, cate una pe fiecare parte a bulevardului.

In vederea decongestionarii traficului rutier si pietonal in partea de sud a orasului, la intersectia dintre B-dul Dem Radulescu si DN 67 se vor amenaja un sens giratoriu cu cinci ramuri si trei treceri de pietoni in proximitatea acestuia.

Perioada de implementare a proiectului este de 32 de luni, incepand cu data de 30 decembrie 2011.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional