Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

REABILITARE STRAZISibiu: Lucrari pe 21 de strazi de la inceputul anului

I.D. Investiţii /

Primaria Sibiu a licitat de la inceputul anului lucrari pentru 21 de strazi, in valoare de aproximativ 14 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis redactiei.

Strazile fac parte din sase pachete fiind finantate din prima tragere a imprumutului Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare contractat in 2010.

Contractul pentru pachetul Gusterita-Bulevardul Victoriei a fost primul semnat, in 1 aprilie 2011. Executantul este societatea Terra Construct. Doua strazi alcatuiesc acest pachet - Smardan si Luarea Bastiliei, valoarea totala a lucrarilor fiind de 782.890 lei, fara TVA. Ambele strazi sunt finalizate si receptionate.

Cel de-al doilea contract, semnat in 7 aprilie a acestui an, este cel pentru pachetul Calea Dumbravii-Turnisor atribuit societatii Comtram. Un numar de sase strazi fac parte din acesta: Agricultorilor, Cimitirului, Closca, Horia, A. Saligny si M.Sturza. Strazile Horia, Closca, Saligny si Sturza au fost aduse la stadiu de asfalt. Pe strada Agricultorilor se lucreaza la mutarea cablurilor electrice iar carosabilul se pregateste pentru asfaltare. Pe strada Cimitirului se lucreaza la bordurare, iar carosabilul este la stadiul de piatra sparta si balast. Valoarea totala a intregului pachet este de 3 milioane lei, suma la care se adauga TVA-ul.

In aceeasi data a fost semnat contractul pentru pachetul Lupeni-Terezian castigat de asemenea de societatea Comtram. Acesta contine tot sase strazi: Muncii, Anina, Moreni, Gh. Doja, Popovici Banateanu si I.L. Caragiale. Strazile Gh. Doja si Moreni sunt deja la stadiu de asfalt. Pe strazile Muncii si Anina se lucreaza la utilitati, iar pe strada Anina s-a inceput sapatura generala. Pe strada P. Banateanu se asterne piatra sparta. Pe strada I.L. Caragiale lucrarile vor incepe saptamana viitoare la retelele de utilitati. Valoarea totala a acestui pachet este de 2,79 milioane lei, fara TVA.

Societatea Comtram realizeaza si lucrarile din pachetul Calea Dumbravii -Bulevardul Victoriei din care fac parte doua strazi: Hochmeister si Privighetorii. Pe strada Privighetorii lucrarile vor incepe in coordonare cu cele la reteaua electrica si cu un proiect pe Programul Operational Sectorial Mediu care se desfasoara pe aceasta strada prin SC Apa Canal. Valoarea lucrarilor pe cele doua strazi este de aproximativ 2 milioane lei.

In luna august s-a semnat cu societatea Geiger contractul pentru pachetul Lazaret-Turnisor care este format din strazile Mozart si st. O. Iosif. Pe strada Mozart carosabilul este la nivel de piatra sparta si urmeaza asfaltarea. Pe strada st. O. Iosif se lucreaza la retelele de utilitati. Valoarea acestui pachet este 1,3 milioane lei, fara TVA.

Pachetul Tilisca a fost castigat de consortiul Orsa, Terra Building, Vectra Service. Contractul contine trei strazi: Prejbei, Ion Sion si Brazilor. Pe strada Brazilor se lucreaza la canalul menajer si pluvial, iar pe strada Ion Sion constructorul urmeaza sa inceapa lucrarile la canalul pluvial. Pe strada Prejbei trebuie reabilitata reteaua de gaz si din acest motiv lucrarile la structura rutiera nu au inceput. Valoarea lucrarilor pe acest pachet se ridica la 2,8 milioane lei, fara TVA.

La aceste lucrari se adauga constructia Podului Neculce realizata de Sinecon. in prezent se lucreaza la montarea grinzilor metalice. Valoarea acestuia este de aproape 1 milion de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional