Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Reabilitarea strazilor: prioritatea municipalitatii Sibiu pe 2012

I.D. Investiţii /

Bugetul de investitii pe anul 2012 al municipiului Sibiu se va ridica la suma de 104,54 milioane lei fonduri ce vor merge in principal catre reabilitarea strazilor, anunta un comunicat remis de municipalitate.

Astfel, 53,36 milioane euro provenite din bugetul local vor fi utilizate pentru continuarea lucrarilor incepute in anii precedenti, dar si pentru inceperea unor lucrari de mari dimensiuni. La acestea se adauga 650.000 de lei pentru lucrarile la retelele de apa si canalizare cu finantare de la bugetul local, si inca 29,14 milioane lei, fonduri folosite de asemenea pentru reabilitari de strazi si care provin din imprumuturile externe contractate de municipalitatea sibiana. Inca 21,4 milioane lei rezultati din fonduri structurale vor fi folositi in investitii importante pentru comunitate.

O noua serie de strazi va fi reabilitata

imprumutul contractat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, insumand 29,1 de milioane lei, va fi utilizat pentru a finanta noi investitii pe strazile din cartierele sibiene. in 2012 vor intra in reabilitare strazile Calea Poplacii, Calea Gusteritei, Calea Cisnadiei, Resita, Masinistilor, T. Arghezi, Dobrogei, Gh. soima, Toparceanu, Gheorghe Asachi, strada Magheranului, strada Teilor si Strungului. De asemenea, viaductul Gara Mica va fi complet modernizat.

Investitii in invatamant si servicii sociale

in 2012 se vor continua si vor fi demarate noi proiecte finantate prin fonduri structurale contractele de finantare pentru acestea fiind semnate in 2011: Sibiu Baroc Update (851.520 lei), extinderea si modernizarea scolii nr.18 (5,39 milioane lei), centrul de recuperare si reabilitare pentru copii cu handicap de pe Aleea Streiu (1,94 milioane lei), modernizarea strazii Turnului si Targu Pestelui (6,52 milioane lei), modernizarea strazii Faurului (1,78 milioane lei), modernizarea strazii 9 Mai (3,25 milioane lei) si modernizarea strazii Ocnei (1,74 milioane lei).

Bugetul local va finanta numeroase lucrari de infrastructura

De asemenea, a fost prevazuta proiectarea pentru un nou pod peste Cibin, in zona Pietei Cibin. Noi contracte de realizare a studiilor si proiectelor tehnice vor fi incheiate pentru pachetele Gusterita-Turnisor, Gara Mica-Turnisor, Turnisor-Piata Cluj-tiglari, Poplacii-Centru-Gusterita, pentru strada Magheranului, sistemul de management al traficului si alte strazi din municipiul Sibiu. Pentru contractarea acestor studii au fost alocati din bugetul local peste 1,2 milioane lei.

Modernizari vor fi executate si pe ultimul tronson al strazii tiglari, pe o serie de strazi din Cartierul V. Aron si in spatiul public de pe strada Cuptorului. Vor fi amenajate in 2012 trei noi sensuri giratorii: unul in Piata Unirii, unul pe soseaua Alba Iulia in dreptul strazii Turda si unul pe soseaua Alba Iulia, in dreptul strazii Morilor. Trei poduri noi vor fi construite si in Cartierul Tineretului.

Un capitol important il reprezinta in lista de investitii modernizarea iluminatului public pe urmatoarele strazi: Calea Cisnadiei, Calea Gusteritei, Calea Poplacii, Calea Turnisorului, Masarilor, Targu Pestelui, Targu Vinului, soseaua Alba Iulia si in Cartierul Tineretului. Pentru toate acestea au fost alocati peste 1,6 milioane de lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional