Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Reabilitarea termica revine!

I.D. Investiţii /

Reabilitarea termica revine!

Reabilitarea termica a blocurilor ramane si in acest an prioritatea de grad zero a Primariei Sectorului 1. Investitiile vor viza in 2013 alte noi 250 de blocuri.

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 a declarat:

"Doresc sa-i asigur pe cetatenii Sectorului 1 ca programul de reabilitare termica a blocurilor va continua sa fie gratuit! Ar fi nedrept si inacceptabil ca proprietarii din unele imobile sa beneficieze de reabilitare termica gratuit si altii nu. Nu putem sa le fim unora muma, iar altora - ciuma. Toti proprietarii de apartamente platesc impozite la bugetul local, si toti au dreptul sa beneficieze de investitiile noastre in aceleasi conditii."

In plus, in Sectorul 1 va demara si programul de reabilitare termica a caselor tot gratuit pentru cetateni. In sector exista aproximativ 30.000 de locuinte care ar putea fi reabilitate daca proprietarii doresc acest lucru. Conform noilor modificari legislative, pot intra in programul de reabilitare termica casele si imobilele proiectate inainte de 1989.

Lucrarile efective vor putea incepe cel mai devreme la sfarsitul anului 2013 - inceputul anului 2014, insa cetatenii din Sectorul 1 isi pot depune cererile pentru a intra in programul de reabilitare termica dupa aparitia normelor de aplicare a OUG nr. 63/2012. Criteriul de intrare in programul de reabilitare termica va fi: primul venit - primul servit, dupa modelul aplicat deja la blocurile din aceasta zona administrativa.

In cursul anului trecut a fost finalizata reabilitarea termica a 150 de imobile, ajungand, dupa patru ani de la debutul programului "Iarna va fi ca vara", la aproape 500 de blocuri anvelopate. Se estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2014 va fi finalizat programul de reabilitare termica a blocurilor din aceasta zona administrativa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional