Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

REABILITARI SPITALEInstitutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare, protejat impotriva cutremurelor

I.D. Investiţii /

Institutul National de Neurologie si Boli Neurovasculare, protejat impotriva cutremurelor

Corpul C-Neurochirurgie al Institutulului National de Neurologie si Boli Neurovasculare din municipiul Bucuresti a fost consolidat si reabilitat in cadrul "Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatiilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta - Componenta B: Reducerea riscului seismic".

Valoarea totala a investitiei la momentul receptiei lucrarilor este de 15,54 milioane lei. Din aceasta suma 3,27 milioane lei, respectiv 21%, reprezinta finantare prin Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare plus cofinantare din bugetul de stat. Grosul cheltuielilor aferente proiectului, respectiv 12,27 milioane, reprezentand 79%, au fost suportate din sursele Institutului National de Neurologie si Boli Neurovasculare.

Lucrarile executate au avut ca obiectiv principal asigurarea constructiei existente la seism si necesitatea alinierii la cerintele normelor sanitare in vigoare. Astfel, s-au executat urmatoarele lucrari: consolidare fundatii, pereti, plansee; desfacere sarpante bloc operator si modul ATI si inlocuire cu terase circulabile; izolare termica si hidrofuga; refacere tencuieli pereti interiori si exteriori; termoizolare cu termosistem de fatada si de soclu pe peretii exteriori; refacere trotuare perimetrale.

Odata cu extinderea cu un nou corp de cladire structurat in doua tronsoane, s-au executat lucrari de reabilitare si refunctionalizare dupa cum urmeaza: refacere zugraveli interioare si exterioare; refacere finisaje interioare agrementate pentru functiuni spitalicesti; refacere pardoseli si plafoane agrementate pentru functiuni spitalicesti; inlocuire si ignifugare sarpanta; izolare termica si hidrofuga; reabilitare instalatii interioare de folosinta curenta sau speciala; dotare cu instalatie transport fluide medicale si console terminal; reabilitare instalatie electrica, date-voce, avertizare sonora, automatizari.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional