Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Reamenajarea centrului Iasiului, proiectul ultimilor 30 de ani

I.D. Investiţii /

Iasi

Iasi

Primaria Iasi implementeaza cel mai ambitios proiect de amenajare al centrului orasului din ultimii 30 de ani.

In urma investitiei axa Lapusneanu-Piata Unirii-Stefan cel Mare-Palat va arata ca oricare metropola europeana.

Mihai Chirica, viceprimarul Iasului a declarat:

"Exista o viziune unitara a modernizarii centrului Iasiului, care trateaza transformarea mai multor zone. Avem detalii si planuri pe sectiuni care au ca obiectiv cresterea atractivitatii turistice, cresterea proportiei spatiilor verzi, punerea in valoare a zonelor si cladirilor istorice din centru. Modificarile de pe Stefan cel Mare sunt continuate cu o noua abordare a esplanadei Teatrului National, regenerarea urbana a strazii Lapusneanu, a legaturii acesteia cu Piata Unirii."

In acest moment, cu fonduri europene este in derulare proiectul de refacere a bulevardului Stefan cel Mare si a strazii I.C. Bratianu. Din acest an, incepe si reabilitarea strazilor cuprinse in arealul Teatrul National-Bd. Independentei-Str. C. Negri, finantarea fiind acoperita si in acest caz din fonduri europene. Pe de alta parte, in stadiu de evaluare pentru accesarea de finantari nerambursabile este proiectul regenerarii strazii Lapusneanu si modernizarii pasajului subteran din Piata Unirii. Pentru finalizare, pe masa proiectantilor este constructia esplanadei Teatrului National si a parcarii subterane. Acest proiect va fi depus, de asemenea, pentru a fi finantat cu fonduri europene.

In acest an, va continua reabilitarea si transformarea bulevardului Stefan cel Mare si Sfant. Piatra cubica va fi montata si pe tronsonul dintre I.C. Bratianu si Piata Unirii, vor fi redesenate trotuarele si schimbate retelele de utilitati precum si iluminatul public. Pe acest sector vor fi pastrati teii pe aliniamente, mai ales in zona de locuinte, iar strada va fi deschisa circulatiei auto. Potrivit estimarilor, acest proiect va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional