Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Reapar investitorii pentru apartamente

A.D. Piaţa Imobiliară /

Reapar investitorii pentru apartamente

Inceputul de an a readus sectorul imobiliar din Bucuresti in atentia investitorilor, in contextul diminuarii preturilor pe parcursul anului 2011. "Se poate vorbi cu certitudine de o noua tendinta in piata imobiliara, respectiv reaparitia investitorilor imobiliari", sustine Giulio Angheloiu, manager al companiei imobiliare "Premier Service".

Perioada cuprinsa intre sfarsitul lunii decembrie 2011 si prima jumatate din luna ianuarie 2012 s-a caracterizat printr-o dublare a cererilor pentru achizitii imobiliare, comparativ cu perioada similara de la trecerea dintre 2010 si 2011. "Mai mult de atat, majoritatea cumparatorilor sunt persoane de afaceri care cumpara proprietati la pachet pentru a le inchiria ulterior", a adaugat domnul Angheloiu.

De exemplu, un singur investitor a achizitionat sase apartamente si patru garsoniere intr-un complex rezidential din Popesti-Leordeni, pentru suma de 420.000 de euro. Un alt investitor a vandut trei apartamente in zona de sud a Capitalei. Toate tranzactiile s-au facut cu bani lichizi, iar investitorii au preferat apartamentele cu suprafete de aproximativ 50 de metri patrati, precizeaza reprezentantii "Premier Service".

Odata atins pragul de jos pe piata, valoarea proprietatilor va creste in urmatorii ani.

"Indiferent daca aceste apartamente vor fi sau nu inchiriate, valoarea lor va creste semnficativ in cativa ani. In momentul de fata preturile materialelor de constructii incep sa creasca, la fel si cele ale utilitatilor. Costul pentru mana de lucru a fost in 2011 la cel mai scazut nivel, iar situatia economica a impins dezvoltatorii sa scata pretul pana la o limita minima de profit, astfel incat preturile proprietatilor sunt acum la cel mai scazut nivel. In trei ani vom asista la o crestere semnificativa a preturilor in imobiliare", crede Giulio Angheloiu.

Persoanele care achizitioneaza acum locuinte pentru uz propriu prefera in general apartamentele cu trei camere. Anterior piata prefera apartamentele cu doua camere, insa acestea sunt acum cu doar 10% mai ieftine decat cele cu trei. In acelasi timp garsonierele sunt preferate de cei care dispun de lichiditati, mai spune domnul Angheloiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional