Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Regiunea Bucuresti-Ilfov a absorbit 9% din fondurile POR

A.D. Investiţii /

Regiunea Bucuresti-Ilfov a absorbit 9% din fondurile POR

Gradul de absorbtie a fondurilor europene prin Programul Operational Regional (POR) la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov se apropie de 9%, adica aproximativ 32 milioane euro din alocarea totala. Toate fondurile vor fi contractate pana la sfarsitul anului curent, in contextul in care contractarea este posibila pana la finele anului 2013 iar platile pana la sfarsitul lui 2015, a precizat Claudia Ionescu, director promovare regionala si investitii in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI).

La nivelul regiunii, pe axa 1, Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana, au fost depuse 66 de proiecte. Dintre acestea 19 au fost contractate, solicitand 220 milioane lei fonduri nerambursabile. Pe axa 2 - Infrastructura de transport, au fost depuse 40 de proiecte, dintre care 15 au fost contractate, solicitand 263,6 milioane lei. Majoritatea au fost depuse de Consiliul Judetean Ilfov pentru reabiltiarea drumurilor judetene.

Axa 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale, a atras 76 de proiecte, din care 17 contractate, solicitand aproximativ 207 milioane lei.

Pe axa 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, au fost depuse 571 proiecte, din care 169 au fost contractate, solicitand 103 milioane lei.

In ceea ce priveste Axa 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, in total au fost inaintate la ADRBI 20 de proiecte. 6 proiecte au fost cotnractate, solicitand in jur aproape 90 milioane lei, potrivit reprezentantilor Agentiei.

In prezent nu se mai primesc proiecte pe niciuna dintre axe, dar continua procesul de evaluarea si contractare a celor depuse pana acum.

In paralel cu intensificarea absorbtiei fondurilor din actualul POR, incepand cu 2011 se lucreaza la planificarea pentru POR aferent intervalului 2014-2020. In luna decembrie a anului curent fa fi gata un draft al planului, care va fi supus ulterior dezbaterii publice. La sfarsitul anului 2013 planul va trebui aprobat de Comisia Europeana, explica doaman Ionescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional