Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Regiunea sud-est a contractat 73% din fondurile POR

I.D. Investiţii /

Proiectele contractate prin Programul Operational Regional la nivelul regiunii sud-est se ridica la valoarea de 393 milioane euro. Suma reprezinta 73% din suma totala alocata regiunii pentru perioada 2007-2013, potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est.

Din aceste fonduri sunt finantate 342 de proiecte in cadrul carora a fost rambursata catre beneficiari pana la 30 iunie 2012 suma de 154 milioane euro.

Astfel, pentru reabilitarea si modernizarea de drumuri, sosele de centura si strazi au fost semnate 15 contracte dintre care 11 sunt deja finalizate.

Pe partea de imbunatatire a calitatii serviciilor de sanatate sunt implementate 12 proiecte ce vizeaza reabilitarea/modernizarea/dotarea ambulatoriilor din spitale. Dintre acestea au fost finalizate patru.

Totodata in regiunea sud-est sunt implementate 24 de proiecte ce vizeaza sporirea calitatii serviciilor acordate persoanelor varstnice, defavorizate, cu handicap sau copiilor cu nevoi speciale. 12 proiecte au fost finalizate pe acest domeniu.

In ceea ce priveste infrastructura educationala Programul Operational Regional finanteaza 40 de proiecte: unul in domeniul universitar, 10 in domeniul imvatamantului special, 29 in cadrul invatamantului obligatoriu. Pana in prezent s-au incheiat 21 de proiecte de modernizare scoli.

Pentru dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor au fost semnate sase contracte ce vizeaza constructia/modernizarea/extinderea de cladiri. Doar un proiect a fost finalizat pe acest domeniu in municipiul Buzau.

Cel mai mare numar de contracte a fost semnat pe partea de dezvoltare a intreprinderilor, 160 de proiecte din care 84 au fost finalizate.

Totodata 13 proiecte sunt implementate pe axa de restaurare si valorificare a patrimoniului cultural si 17 proiecte pe domeniul de creare, dezvoltare si modernizare a infrastructurii de turism.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional