Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

RE/MAX a investit 100.000 euro într-un sistem informatic adaptat pieţei imobiliare locale

Ioana Dogaru Piaţa Imobiliară /

RE/MAX a investit 100.000 euro într-un sistem informatic adaptat pieţei imobiliare locale

RE/MAX România a investit 100.000 de euro într-un nou sistem online dedicat atât agenţilor din cadrul reţelei, cât şi clienţilor acestora, potrivit unui comunicat de presă. Pachetul integrează o platformă CRM, o aplicaţie mobilă şi o nouă interfaţă a site-ului oficial, iar investiţia a fost realizată pe plan local pentru a răspunde special cerinţelor pieţei româneşti de real-estate.

Răzvan Cuc, Director Regional RE/MAX România a declarat: "Chiar dacă RE/MAX, la nivel global, în cele 97 de pieţe pe care activează, beneficiază deja de un sistem asemănător folosit şi pe plan local până în acest moment, aplicabilitatea acestuia pentru România nu este suficient. De aceea, am considerat necesară implementarea unui sistem integrat propriu, perfect adaptat pieţei locale şi nevoilor agenţilor români".

Noul sistem integrează o platformă CRM (Customer Relationship Management), o aplicaţie mobilă pentru agenţi, un pachet de comunicaţii e-mail şi un website pentru promovarea listărilor şi a agenţilor. Totodată, platforma este un instrument performant de marketing, care permite realizarea instantă a materialelor de promovare pentru proprietăţi şi promovarea lor în toată baza de date de clienţi, precum şi multe alte facilităţi de promovare.

De asemenea, aplicaţia permite iniţierea apelurilor telefonice sau a e-mailurilor, facilitând astfel colaborarea între agenţi atât la nivel naţional, cât şi la nivel global, sistemul fiind integrat cu cel internaţional şi tradus automat în peste 33 de limbi. Astfel, agenţii locali vor avea acces la peste 1 milion de proprietăţi listate în platforma globală şi peste 100.000 de agenţi RE/MAX din 97 de ţări, alături de care pot desfăşura tranzacţii în colaborare.

Reprezentantul companiei a mai spus că: "Practic, aplicaţia le va permite agenţilor să devină independenţi pe teren şi să îşi controleze activităţile zilnice direct din smartphone. În plus, sistemul are un rol important în eliminarea redundanţei, fiecare informaţie introdusă în aplicaţie fiind sincronizată şi centralizată in CRM, iar ulterior, livrată sub formă de rapoarte cu scopul de a evalua şi optimiza activitatea fiecăruia".

Potrivit acestuia, din noul sistem nu lipseşte nici website-ul www.remax.ro, noua interfaţă fiind concepută în proporţie de 80% pentru promovarea proprietăţilor listate de către agenţii RE/MAX şi 10% pentru promovarea individuală a agenţilor. Astfel, fiecare agent înscris în reţea va beneficia de o pagină proprie, în cadrul căreia va avea posibilitatea de a-şi încărca propriul videoclip de prezentare, dar şi un portofoliu de proprietăţi tranzacţionate şi active. De asemenea, website-ul va pune accent pe promovarea reţelei de francize RE/MAX şi va deveni principalul instrument de recrutare al noilor agenţi.

Dedicat în principal agenţilor români înscrişi în reţeaua RE/MAX, noul sistem va fi disponibil pe baza unui abonament lunar în valoare de 15 euro.

În ceea ce priveşte avantajul proprietarilor de imobile care vor să colaboreze cu RE/MAX, Răzvan Cuc subliniază faptul că noua platformă va avea un impact major în facilitarea procesului de tranzacţionare, dar şi în educarea clienţilor cu privirea la piaţa imobiliară.

Răzvan Cuc a mai declarat: "Unul dintre cele mai importante aspecte ale site-ului constă în posibilitatea proprietarilor de a obţine o opinie de evaluare gratuită din partea unui agent specializat în maximum 48 de ore. De asemenea, există şi o zonă de noutăţi, prin care vizitatorii vor avea acces la informaţii gratuite despre piaţa imobiliară şi numeroase sfaturi prinvind închiderea rapidă a unei tranzacţii. Un alt avantaj este ca orice proprietate listata in sistem devine vizibila instant de catre toti cei peste 100.000 de agenti RE/MAX de pe glob".

Sistemul a fost dezvoltat în parteneriat cu REBS, o companie de software din Cluj-Napoca, iar implementarea proiectului a durat 10 luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional