Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Reparatiile, cele mai numeroase lucrari de constructii

I.D. Piaţa Imobiliară /

august 2012 in compatie cu iulie 2012

Volumul lucrarilor de constructii a crescut atat ca serie bruta cu 8,3% in luna august fata de luna precedenta. Aceasta evolutie s-a evidentiat la lucrarile de reparatii capitale (+18,5%), la lucrarile de constructii noi (8,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+0,9%).

Totusi pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la cladirile rezidentiale cu 8,6% si la cladirile nerezidentiale cu 2,1%. Constructiile ingineresti au crescut cu 16,9%.

Trendul pozitiv s-a manifestat in caculele volumului lucrarilor de constructii ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In luna august 2012 comparativ cu luna iulie 2012, s-a inregistrat o crestere cu 2,8%.

Pe elemente de structura ca serie ajustata, s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi (+4,6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+4,5%). Lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 0,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 7,8%, respectiv cu 4,5%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 9,0%.

1 ianuarie-31 august 2012 in comparatie cu 1 ianuarie-31 august 2011

Volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 4,9% in perioada 1 ianuarie -31 august 2012, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,5%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-11,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-7,5%).

Pe obiecte de constructii, ca serie bruta volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 15,3%, respectiv cu 7,9%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 17,6%.

In primele opt luni ale lui 2012 comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,6%. Cresterea a fost evidentiata la lucrarile de constructii noi (+18,1%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 11,8%, respectiv cu 5,7%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 18,1%, respectiv cu 6,3%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 19,8%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional