Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania, cea mai mare crestere a productiei din sectorul constructiilor

I.D. Piaţa Imobiliară /

Romania, cea mai mare crestere a productiei din sectorul constructiilor

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a productiei din sectorul constructiilor din Uniunea Europeana in aprilie 2012 fata de aprilie 2011. Procentual aceasta crestere s-a ridicat la 11,5%, potrivit unei statistici realizate de Eurostat in functie de datele transmise pe tarile europene.

Totodata, Romania a realizat cea mai mare crestere in luna aprilie fata de luna precedenta de 11,5%, surclasand cu mult Franta cu o crestere de 2,3% si Polonia cu o crestere de 1,9%.

Cresteri ale productiei au fost inregistrate totodata in Polonia (9,7%) si Suedia (4,3%) fata de acum un an. In schimb cele mai mari scaderi au fost sesizate in Italia si Slovacia (fiecare de -15,1%), Spania (-14,6%), Portugalia (-14,3%) si Slovenia (-14,1%).

Pe sectoare de constructii constructiile civile au inregistrat o scadere de 4,6% in Uniunea European si cu 4,7% in zona Euro, dupa scaderi de -2,8%, respectiv -2,3% in martie 2012. Sectorul de inginerie civila a inregistrat scaderi de -8,6% in Uniunea Europeana si de -6,2% in zona Euro, dupa scaderi de -7,8% si respectiv -4,6% in comparatie cu luna precedenta.

La nivelul Uniunii Europene productia din sectorul constructiilor, ajustata sezonier, a scazut cu 6,6%, iar in zona Euro cu 2,7% in luna aprilie 2012 in comparatie cu luna precedenta. In martie 2012 productia a crescut cu 10,8%, respectiv 11,4%.

In comparatie cu aprilie 2011, productia din aprilie 2012 a scazut cu 5,1% in Uniunea Europeana si cu 5% in zona Euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional