Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

România - comparabilă cu SUA, ca rată de schimb a proprietăţii

F.A. Piaţa Imobiliară /

România - comparabilă cu SUA, ca rată de schimb a proprietăţii

Rata de schimb a proprietăţii, în ţara noastră, este de aproximativ 2%, comparabilă cu cea din Cehia, Bulgaria, Israel şi SUA, a declarat, ieri, Cătălin Scripcaru, preşedintele reţelei "Century 21" România, citat de Agerpres: "În prezent, în România avem o piaţă foarte joasă. Aceasta oferă, însă, agenţilor şi consilierilor imobiliari, o oportunitate de câştig mai bună ca în alte ţări. În domeniul imobiliar, cel mai stabil este business-ul rezidenţial. Este vorba de nevoi sociale şi asta nu se va schimba niciodată, indiferent cât de jos sau sus este piaţa. Rata de schimb a proprietăţii este un indicator utilizat în toate ţările în care consilierea imobiliară este deja o profesie respectată. Din zonă, Polonia are cea mai mare rată de schimb, 4-5%, iar Germania, cea mai joasă, 0,5%, ei nefiind o ţară de aşa numiţi proprietari imobiliari".

Reţeaua din ţara noastră "Century 21" cuprinde, la ora actuală, trei agenţii deţinute şi operate în mod independent, în Bucureşti, precum şi o divizie de cercetare şi evaluări imobiliare.

"Preţurile apartamentelor vor mai scădea pe termen mediu, dar datorită alocării celor 200 de milioane de euro pentru garantarea creditelor luate prin programul Prima Casă, am putea asista, pe termen scurt, la o creştere semnificativă a preţurilor. Astfel de creşteri au loc de fiecare dată când se anunţă intrări noi de bani sau, din contră, finalizarea bugetului. Dacă, însă, mâine, s-ar debloca creditările prin băncile comerciale, am asista şi la triplări de preţuri. În prezent, Capitala nu dispune de un stoc vandabil suficient, iar dezvoltatorii nu vor mai construi prea curând. Serviciile noastre de reprezentare imobiliară a unei singure părţi au fost deja înţelese de consumatori, ceea ce ne va asigura preluarea multor tranzacţii de pe segmentul vânzărilor direct de la proprietar. Aceasta cu atât mai mult cu cât noi facem tranzacţii cu apartamente situate în zonele semicentrale ale Capitalei, în cartiere cu infrastructură bună. Lăsăm concurenţei ansamblurile noi din zonele periferice", a spus preşedintele "Century 21" România.

"Century 21 Real Estate LLC" este unul din cei mai importanţi francizori mondiali din domeniul imobiliar, furnizând servicii complete de pregătire profesională, gestionare, administrare şi marketing pentru Sistemul "Century 21". Reţeaua este alcătuită din aproximativ 7.600 de agenţii imobiliare, pentru care lucrează circa 112.000 de specialişti, în 71 de ţări şi teritorii din întreaga lume. "Century 21 Real Estate LLC" este o filială a "Realogy Corporation", SUA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional