Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania este atractiva pentru retailerii internationali

A.D. Piaţa Imobiliară /

Romania este atractiva pentru retailerii internationali

Interesul retailerilor internationali pentru Romania se situeaza la un nivel ridicat. Peste 50 de retaileri noi prezent la Targul International de Retail si Real Estate - MAPIC analizeaza extinderea pe piata locala.

"Aproape 40% dintre retailerii interesati de Europa Centrala si de Est analizeaza piata din Romania. Dintre acestia, 50 sunt retaileri noi, majoritatea provenind din Franta, Spania, Italia, Germania si Turcia. De asemenea, tara noastra se afla si in vizorul unei parti semnificative dintre dezvotatorii prezenti la eveniment - circa 30% dintre companiile care vizeaza CEE si-au manifestat interesul specific pentru tara noastra", a declarat Liana Dumitru, Associate Director in cadrul departamentului de Retail al Colliers International Romania, prezenta la MAPIC.

In prezent, chiriile medii practicate pentru cele mai bune spatii comerciale stradale din Bucuresti se situeaza in jurul a 75 de euro pe mp pe luna, in timp ce spatiile din centrele comerciale sunt ofertate pentru aproximativ 65 de euro pe mp pe luna, potrivit unui raport Colliers International.

La nivelul Europei, volumul de investitii in retail a atins 16,2 miliarde de euro in trimestrele II si III ale anului, cu o crestere medie de 14% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Cea mai mare crestere a volumului investitiilor, de 50% de la an la an, a fost inregistrata in Europa Centrala si de Est.

Daca, la nivel continental, Marea Britanie isi mentine statutul de cea mai atractiva destinatie pentru investitori, cu o pondere de 33% din capitalul atras in trimestrele II si III, in Europa Centrala si de Est, topul este dominat de Rusia si Polonia, avand fiecare o cota de 6%, respectiv 5% din volumul total european al investitiilor. La randul sau, piata de retail din Romania devine tot mai atractiva pentru investitori, pe masura ce se accelereaza ritmul de intrare a capitalului global in Europa Centrala si de Est, potrivit consultantilor Colliers.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional