Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania prezinta un mare potential pentru piata de birouri

I.D. Piaţa Imobiliară /

Romania prezinta un mare potential pentru piata de birouri

Romania este una dintre cele mai atractive tari din Europa Centrala si de Sud-Est din perspectiva pietei de birouri, iar Capitala nu constituie singurul punct de interes al companiilor care cauta sa se extinda sau sa-si relocheze activitatile in tara noastra. Alaturi de Bucuresti, principalele orase din tara - Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov sau Sibiu - devin din ce in ce mai atractive pentru investitorii straini datorita fortei de munca la un nivel inalt competitiv pe care o ofera si dezvoltarii infrastructurii in urmatorii ani, potrivit lui Razvan Iorgu, Director General CBRE Romania.

Capitala Romaniei, unul dintre principalele centre industriale si de transport din Europa de Est, avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi moderne de peste 2,1 milioane mp, o rata de neocupare de 14,14% si o chirie prime de 19,5 Euro/mp/luna.

Cluj-Napoca, destinatia preferata a producatorilor si a companiilor din IT&C, avea sfarsitul lui 2011 un stoc de birouri moderne de 120.000 mp, o rata de neocupare de 10% si o chirie prime de 12-15 Euro/mp/luna.

Stocul de birouri noi din capitala Moldovei, Iasi, se ridica la 70.000 mp, avand o rata de neocupare de 20% si o chirie prime de 10-12 Euro/mp/luna.

Timisoara, oras atractiv atat pentru producatorii, cat si pentru furnizorii de servicii din industrii precum cea auto, telecomunicatii si IT, avea la finele lui 2011 un stoc de birouri noi de 80.000 mp, o rata de neocupare de 15% si o chirie prime de 12-15 Euro/mp/luna.

Al saptelea mare oras din Romania, Brasovul a devenit atractiv pentru investitorii straini din domeniile auto, masini si echipamente de productie, materiale de constructii, farmaceutic, producatori de bere si de mobila. Orasul avea un stoc de birouri moderne de 50.000 mp, o rata de neocupare de 15% si o chirie prime de aproximativ 10-13 Euro/mp/luna la finalul anului trecut.

Sibiul este un punct de atractie pentru companiile active in industriile auto, producatoare, de textile si IT&C. Orasul avea, la sfarsitul anului 2011, un stoc de birouri noi de 50.000 mp, o rata de neocupare de 15% si o chirie prime de circa 9-11 Euro/mp/luna.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional