Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania si Belgia vor coopera intr-un proiect de modernizare a infrastructurii feroviare din Bucuresti

I.D. Investiţii /

Gara de Nord

Gara de Nord

Infrastructura feroviara a Capitalei va fi modernizata printr-un acord de cooperare intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania si Ministerul Transporturilor din Regatul Belgiei, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Memorandumul de Intelegere intre cele doua ministere a fost adoptat de Guvern printr-o hotarare emisa la data de 11 aprilie 2012. Documentul a fost semnat de reprezentantii celor doua ministere la data de 22 septembrie 2011 si are in vedere cooperarea in domeniul lucrarilor de infrastructura pentru modernizarea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de transport in zona Bucuresti.

Astfel, se asigura cadrul juridic intre ministerele transporturilor din cele doua state pentru cooperarea in regim de parteneriat public-public direct si prin intermediul companiilor sub autoritate, din domeniul infrastructurii din zona Bucureşti.

Zona Bucuresti va include toate echipamentele, facilitatile si elementele de infrastructura care corespund unei statii de cale ferata moderne, cu scopul de a simplifica si fluidiza traficul feroviar de la Chitila la Gara Bucuresti Progresul, legatura prin tunel spre Gara Obor si legatura prin tunel spre Gara de Sud, cu scopul de a transforma Gara de Nord dintr-o statie capat de linie intr-o conexiune directa.

Ministerele Transporturilor din Romania şi Belgia vor contribui in mod direct cu suport executiv, tehnic si administrativ la implementarea acestui proiect, sprijinindu-se reciproc si asigurand schimbul de informatii necesar pentru realizarea Memorandumului de intelegere, in conformitate cu legislatia relevanta.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional