Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania viseaza la o linie la mare viteza

I.D. Investiţii /

O linie de mare viteza urmeaza sa fie construita in Romania pe relatia Budapesta - Bucuresti. Traseul ar asigura legatura cu Serbia prin Timisoara, potrivit propunerii Comisiei Economice a ONU pentru Europa (UNECE).

Proiectul este acceptat si de Comisia Europeana si inclus in planurile viitoarei configurari a retelei europene de transport, TEN-T. Investitia va demara in acest an prin lansarea licitatiei pentru studiul de prefezabilitate, care va stabili exact traseul linei.

Finantarea proiectului ar putea fi realizata prin Europe 2020 Project Bond Initiative, initiativa lansata de Comisia Europeana in colaborare cu Banca Europeana pentru Investitii. In faza pilot care se va desfasura pana in 2013, fonduri UE in valoare de 230 milioane de euro se asteapta sa atraga investitii private de pana la 4,6 miliarde de euro.

Proiectul de construire a liniei de mare viteza din Romania va fi principala tema a discutiilor care se vor desfasura in cadrul workshopului "Master plan pentru viitoarea retea de mare viteza din Europa Centrala si de Est". Evenimentul organizat de UNECE cu sprijinul Club Feroviar si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii din Romania

va avea loc in perioada 10-14 septembrie la Timisoara.

La ultimele intalniri pe aceasta tema s-a acceptat conectarea cu traseul ungar prin Seghedin (Szeged) - Arad - Timisoara. UNECE propune legatura pe relatia Seghedin - Chichinda (Kikinda, Serbia) - Timisoara, avandu-se in vedere si o viitoare aderare a Serbiei la Uniunea Europeana.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional