Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Românii din diaspora investesc în piaţa imobiliară autohtonă

C.P. Piaţa Imobiliară /

Odată cu revenirea în ţară pentru concediu a românilor plecaţi în străinătate, a crescut şi numărul vizitelor în birourile de vânzări ale dezvoltatorilor imobiliari.

Numai în Braşov şi Bacău, în ultima lună peste 100 de oameni au cerut sfaturile agenţilor de vânzări în privinţa achiziţionării unui apartament, cifră cu 50% mai mare decât media lunii trecute, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Ţările din care provin românii cu cea mai mare putere financiară sunt Italia, Spania, Grecia şi Marea Britanie. Pe an, din activităţile desfăşurate de ei, românii aduc în ţară 5,7% din Produsul Intern Brut.

"Odată cu începerea perioadei de concedii în străinătate a crescut numărul românilor care au revenit în ţară şi totodată cei mai mulţi dintre ei sunt interesaţi de achiziţionarea unei locuinţe. Cei mai mulţi preferă apartamentele noi, de 2-3 camere şi până acum am încheiat de la începutul lunii 5 contracte," declară Asher Lax, VP Marketing şi Vânzări la Adama.

Potenţialii cumpărători mai sunt motivaţi şi de ofertele speciale oferite de dezvoltatori. Pentru apartamentele din Braşov, Adama oferă posibilitatea plăţii în rate la dezvoltatori pe o perioadă de 3 ani pentru locuinţele cu 3 camere, iar pentru cele din Bacău, ratele la dezvoltator sunt pe o perioadă de 5 ani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional