Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romanii doresc locuinte noi

I.D. Piaţa Imobiliară /

Romanii doresc locuinte noi

Romanii prefera sa achizitioneze o locuinta noua in detrimentul uneia vechi, arata un sondaj realizat de Promo Seconda, dezvoltatorul complexului imobiliar DaCasa.

Preferintele romanilor s-au mentinut si in 2011 catre achizitia de apartamente finalizate in ultimii ani, chiar daca numarul de case vandute nu a fost mult diferit fata de 2010.

Din primul sondaj realizat de companie anul acesta a reiesit ca 64% dintre respondenti sunt interesati sa achizitioneze o locuinta noua, construita dupa anul 2008.

Doar 36% dintre persoanele intervievate anul acesta sunt interesate de achizitia unui apartament construit inainte de 1990. Procentul este aproape egal atunci cand vine vorba de achizitia unei locuinte noi la bloc sau a uneia la casa.

Sondajul mai arata ca procentele sunt aproape egale atunci cand vine vorba de achizitia unei locuinte la bloc sau a uneia la casa. 52% dintre respondeti au spus ca isi doresc un apartament, iar 48% viseaza la o casa cu gradina.

Mai multe studii de piata realizate pe parcursul anului recent incheiat au oferit dezvoltatorilor imobiliari mai multa incredere in ceea ce priveste vanzarile de locuinte noi.

Totusi bugetul de care dispun potentialii cumparatori nu este foarte ridicat. Cei mai multi (59%) dintre cei care au raspuns in 2012 la chestionar sustin ca ar fi dispusi sa plateasca maximum 55.000 de euro pentru o locuinta noua (2-3 camere). 27% isi permit sa achite intre 56.000 - 60.000 de euro pentru acelasi tip de apartament, in timp ce 11% dintre respondenti pot achita chiar 65.000 de euro si doar 3% garanteaza ca platesc 70.000 de euro pentru o locuinta cu doua sau trei camere.

Sondajul a fost realizat in perioada 9 - 16 ianuarie 2012 pe un esantion de 992 de persoane cu varste cuprinse intre 20 si 47 de ani, exclusiv din Bucuresti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional