Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Rovana Plumb: Avem nevoie de 30 miliarde euro pentru lucrari de apa/apa uzata

I.D. Investiţii /

Rovana Plumb, ministrul mediului si al padurilor

Rovana Plumb, ministrul mediului si al padurilor

Romania are nevoie de 30 de miliarde de euro pentru atingerea obiectivelor de mediu asumate in domeniul alimentarii cu apa si al apei uzate, a precizat Rovana Plumb, ministrul mediului si padurilor joi, 17 mai, la deschiderea celei de-a III-a editii a Conferintei Internationale "Totul pentru o apa curata".

"Investitiile care trebuie facute in domeniul apei sunt de departe cele mai mari din cele planificate in domeniul mediului si reflecta atat importanta pe care o are apa in sustinerea vietii si in dezvoltarea economica si social, dar si problemele generate de o utilizare irationala a acestei resurse. [..] Este evident ca in urmatoarea perioada trebuie sa gasim rapid solutii pentru a accelera realizarea acestor investitii astfel incat sa ne conformam angajamentelor asumate. In acest sens, trebuie sa imbunatatim semnificativ si urgent gradul de absorbtie a fondurilor europene", a declarat Rovana Plumb.

Tintele de realizat pentru urmatorul termen de tranzitie - 31 decembrie 2013 - sunt de 69% pentru colectarea apelor uzate, 61% pentru epurarea apelor uzate, cu asigurarea conformarii aglomerarilor umane cu mai mult de 10.000 l.e. in ceea ce priveste colectarea apelor uzate.

La nivelul judetului Arges, din bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu, au fost aprobate in cadrul "Programului vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare" sase proiecte in valoare totala de 35 milioane lei de care vor beneficia 25.000 locuitori din sase comune.

De asemenea, la nivelul judetului Arges, prin intermediul Programului Operational Sectorial Mediu s-a semnat contractul "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Arges" in valoare totala de 99,77 milioane euro beneficiar fiind SC Apa Canal 2000 SA. Termenul de finalizare al proiectului este 30 noiembrie 2015 si populatia vizata de acesta este de 224.000 de locuitori.

In bazinul hidrografic Arges-Vedea gradul de racordare la retele de canalizare era in 2011 de 56%, iar gradul de racordare la statii de epurare era tot in 2011 de 53%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional