Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Rulourile exterioare pot fi utilizate cu oricare dintre sistemele de tâmplărie termoizolantă

F.A. Materiale /

Rulourile exterioare pot fi utilizate cu oricare dintre sistemele de tâmplărie termoizolantă

Jaluzelele sau rulourile exterioare reprezintă unul dintre accesoriile din ce în ce mai des folosite în sectorul tâmplăriei. Acestea au rolul să protejeze fereastra de intemperii, precum şi să obtureze complet accesul luminii în încăpere. Pe lângă aspectul elegant, rulourile protejează împotriva pătrunderii în încăpere a hoţilor şi pot fi dotate cu accesorii de siguranţă care să nu permită, în niciun fel, ridicarea lor forţată din afară.

Societatea "Rollexpert" din Bucureşti realizează rulouri în două variante constructive: cu lamele din PVC extrudat cu cameră izolantă de aer sau cu lamele din aluminiu umplute cu spumă de poliuretan. Ambele variante sunt rezis-tente la acţiunea prelungită a soarelui şi a factorilor de mediu şi oferă o bună izolare termico-fonică.

Tipul de material din care sunt executate şi calitatea acestuia asigură o stabilitate în timp. Manevrabilitatea aces-tui tip de rulouri este deosebit de ridicată, asigurându-se facilitatea de acţionare chiar şi pentru copii.

După dorinţă, se pot realiza sisteme de acţionare complexe, care să asigure ridicarea sau coborârea rulourilor, programată în timp sau în funcţie de intensitatea radiaţiei solare.

Rulourile exterioare se pretează la orice tip de imobil - casă, vilă, apartament de bloc, spaţiu comercial - fiind folosite atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

Prin montarea rulourilor la distanţe cuprinse între 4 şi 7 cm de fereastră, se formează un strat izolator între fereas-tră şi mediul înconjurător. Astfel, cos-turile rulourilor vor fi amortizate în timp, deoarece căldura din interior nu se mai pierde în afară.

Montare simplă, utilizare universală

Sistemele de rulouri pot fi utilizate în orice situaţie indiferent dacă este vorba de renovări sau de construcţii noi. Etanşările prin perie şi garnituri din şinele de ghidaj împiedică apariţia zgomotelor la închiderea şi deschiderea ruloului. Jaluzelele rigidizate din PVC asigură o exploatare optimă.

Rulourile se montează simplu şi pot fi utilizate împreună cu oricare dintre sistemele de tâmplărie termoizolantă. Prin şina de fixare universală elementul este adaptabil pentru aproape oricare alt sistem de ferestre - indiferent dacă este vorba de PVC, aluminiu sau de lemn.

Există posibilitatea alegerii între diverse moduri de acţionare, iar zgomotele de închidere ale jaluzelelor se diminuează datorită periilor şi garniturilor în şinele de glisare.

Dacă este necesară o intervenţie, aceasta se poate efectua oricând prin intermediul capacului de revizie.

Preţuri şi garanţii

Rulourile exterioare comercializate de compania "Rollexpert" au preţuri în funcţie de materialul din care sunt confecţionate: aluminiu, umplute cu spumă poliuretanică sau PVC. De asemenea, rulourile exterioare se execută numai pe comandă, conform cu dimensiunile ferestrelor pentru care sunt achiziţionate.

Compania oferă garanţie pentru rulourile exterioare de un an, iar livrarea acestora se efectuează în 10-14 zile pentru materialele din stoc. Montajul şi transportul sunt incluse în preţ. "Un preţ mediu oferit de societatea noastră pentru rulourile exterioare este de 535 lei/mp cu TVA", ne-a declarat doamna Mihaela Elena Şerban, din cadrul departamentului financiar al societăţii.

Avantaje

- Sunt prezente într-o gamă extrem de largă de culori în funcţie de dorinţa clientului;

- Protejează eficient locuinţa împotriva radiaţiilor solare, a efracţiilor, precum şi a privirilor indiscrete. În plus, toate profilele din PVC au o mare rezistenţă la intemperii şi soare, fiind 100% reciclabile;

- Tipul de material din care sunt executate şi calitatea acestuia asigură o stabilitate în timp deosebită;

- Folia reflectorizantă specială asigură cea mai bună izolaţie termică, reducându-se astfel costurile de încălzire cu 30-40%;

- Temperaturile din încăperi rămân suportabile chiar şi în condiţiile celei mai mari canicule, reducând consumul de energie al instalaţiei de climă cu 50-60%;

- Protecţia geamurilor împotriva capriciilor vremii;

- Protecţie împotriva efectelor dăunătoare ale razelor ultraviolete;

- Permit filtrarea luminii exterioare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional