Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Rusu Stil obtine castig de cauza contra primariei Baia Mare

I.D. Investiţii /

Procedura de achizitie lansata pentru atribuirea lucrarilor de reabilitare a strazilor Europa si Dumbravei din Baia Mare va continua numai dupa remedierea fisei de date a achizitiei.

Potrivit deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC)din data de 15 iunie, se va elimina din fisa cerinta privind distanta maxima la care sa se afle instalatia de preparare mixturi asfaltice. Totodata, in cadrul cerintei privind experienta similara, avand in vedere ca investitia presupune mai multe tipuri de lucrari se va permite prezentarea mai multor contracte similare si nu a unuia singura care sa le includa pe toate.

Aceste masuri de remediere au fost luate in urma contestatiei depuse de societatea Rusu Stil, care considera ca cele doua cerinte distorsioneaza si ingradesc concurenta prin impunerea de conditii de calificare restrictive si disproportionate.

Modificarile dispuse de CNSC vor fi efectuate si publicate pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice de catre beneficiarul proiectului, Primaria Baia Mare, in termen de patru zile de la primirea deciziei consiliului.

Licitatia pentru atribuirea lucrarilor de reabilitare a celor doua strazi a fost lansata la data de 29 mai 2012, valoarea totala a contractului fiind evaluata la suma de 25,11 milioane lei fara TVA.

Astfel, contractul cuprinde lucrari pe str. Europa pe o lungime totala de 4.968,94 m, o latime de 7 m, supralargiri de 421,75 mp si sapte intersectii (suprafata totala reabilitata va fi de 39.237,67 mp).

Lucrarile de pe strada Dumbravei se vor realiza pe o lungime de 2.572,46 m si o latime de 7,0 m (suprafata totala reabilitata va fi de 22.202,60 mp). Investitia prevede totodata reabilitarea unui pod cu o suprafata de 555,96 mp si a unei parcari de autocamioane de 70824,02 mp.

Proiectul este finantat din fonduri bugetare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional