Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

S-a lansat apelul de proiecte pentru reabilitarea termica in regiunea nord-est

I.D. Investiţii /

Apelul public de proiecte pentru cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte a fost lansat in Regiunea Nord-Est. Bugetul alocat regiunii este de 22,8 milioane de euro.

Cererile de finantare se pot depune la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neam incepand cu data de 15 noiembrie 2012.

Investitiile tinta sunt blocurile de locuinte construite intre 1950 si 1990 in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse.

60% din cheltuielile eligibile ale proiectelor vor fi suportate din Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat. Diferenta de 40% din cheltuieli vor fi suportate de Autoritatea Publica Locala si Asociatia de proprietari, intr-un algoritm care tine cont de veniturile proprietarilor.

Beneficiarii eligibili sunt cele sase unitati administrativ teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) - municipii resedinta de judet din regiunea Nord-Est, in calitate de reprezentanti ai asociatiilor de proprietari.

Lucrarile finantate pot viza atat reabilitarea termica a anvelopei (izolarea termica a partii opace a fatadelor, inlocuirea tamplariei exterioare existente, inchiderea balcoanelor sau a logiilor cu tamplarie termoizolanta, termo-hidroizolarea acoperisului tip terasa, izolarea termica a planseului peste subsol). Totodata pot avea in vedere reabilitarea sistemului de incalzire.

Schema propusa are un caracter pilot pentru actuala perioada de programare, urmand ca experienta acumulata sa fundamenteze investitiile in eficienta energetica a blocurilor de locuinte pentru perioada de programare 2014-2020.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional