Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

S-a lansat proiectul Transagropolis

I.D. Investiţii /

Lansarea Transagropolis

Lansarea Transagropolis

Lansarea oficiala a proiectului Parcului Agroindustrial Transagropolis din judetul Iasi a avut loc ieri.

La lansare au participat reprezentanti din conducerea Consiliului Judetean Iasi, primariei Letcani, raionelor Falesti si Ungheni (Republica Moldova), Consiliului Regional Vinnitsa (Ucraina), Directiei pentru Agricultura a Judetului Iasi si altii.

Valoarea investitiei este de 4,31 milioane euro. Valoarea grantului acordat de Uniunea Europeana se ridica la 2,78 milioane euro, iar cofinantarea Consiliului Judetean Iasi este de 1,53 milioane euro.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a afirmat ca Proiectul Transagropolis este doar un prim pas in ceea ce priveste dezvoltarea agroindustriala a Iasului. Domnia sa a adaugat ca intentia Consiliului Judetean, liderul de proiect, este ca Parcul Agroindustrial sa ajunga la o capacitate mare de stocare pentru a asigura, inclusiv in afara sezonului agricol, alimente autohtone si de calitate intregii regiuni.

Cristian Adomnitei a declarat:

"Transagropolis este un proiect extrem de important pentru ca reprezinta punctul de start pentru transformarea Judetului Iasi intr-un pol agroindustrial puternic in Sud-Estul Europei. Acesta va fi un instrument pentru a putea creste puterea economica a regiunii. imi doresc sa investim in cresterea capacitatii de stocare. Cu siguranta Transagropolis va fi un exemplu de succes. De aceea va fi replicat si marit."

Complexul va cuprinde un spatiu de productie principal (spatiu pentru linii de procesare, spatiu desfacere si prezentare), su un centru suport pentru afaceri. Amenajarile exterioare vor cuprinde: alei betonate, parcari pentru autovehicule, camioane si masini de transport de capacitate, utilitati.

Proiectul "Transagropolis Transfrontier Agribusiness Support" este finantat prin Programul Operational Comun Romania-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional