Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

S-a semnat contractul pentru executia tronsonului de metrou Parc Bazilescu-Lac Straulesti

I.D. Investiţii /

S-a semnat contractul pentru executia tronsonului de metrou Parc Bazilescu-Lac Straulesti

Metrorex a semnat ieri contractul de executie a lucrarilor pentru extensia retelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu-Lac Straulesti.

Ofertantul declarat castigator in cadrul procedurii de licitatie deschisa este asocierea Astaldi S.p.A. - Somet -Tiab - UTI Construction & Facility Management.

Valoarea lucrarilor de executie se ridica la 714,73 milioane lei, exclusiv TVA, finantarea urmand a fi asigurata prin alocatii de la bugetul de stat.

Contractul inglobeaza totalitatea lucrarilor necesare pentru extinderea retelei de metrou, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, cu doua noi statii, fiind prevazute in acest sens lucrarile de structura tunel (1,3 km), structura aferenta celor 2 statii (Laminorului si Lac Straulesti), depou de metrou, terminal multimodal si Park & Ride precum si principalele dotari cu instalatiile si echipamentele necesare pentru punerea in functiune cu calatori a obiectivului.

In scopul incurajarii transportului in comun in defavoarea celui cu masina proprie un nod intermodal va fi creat in Zona Lac Straulesti. La suprafata vor fi amenajate o parcare si o autogara (Park & Ride Straulesti). In aceeasi incinta va fi amenajat si terminalul intermodal pentru autobuze si microbuze (autogara).

Prin modul in care a fost conceput proiectul este prevazuta posibilitatea extensiei liniei respective cu alte statii spre zona de nord-vest, inspre localitatile Mogosoaia si Buftea.

Durata asumata prin contract pentru executia si finalizarea lucrarilor este de 30 luni.

Metrorex pregateste si urmeaza sa elaboreze studiul de fezabilitate care vizeaza extinderea liniei 4 de metrou de la statia Gara de Nord la statia Gara Progresu, realizandu-se astfel o legatura directa de tip metrou intre nord-vestul si sudul capitalei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional