Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

S Group Cehia a finalizat clădirea de birouri Green Gate din Bucureşti, investiţie de 57,5 milioane euro

A.C. Piaţa Imobiliară /

S Group Cehia a finalizat clădirea de birouri Green Gate din Bucureşti, investiţie de 57,5 milioane euro

Compania S Group Holding din Cehia a finalizat clădirea de birouri Green Gate lângă Piaţa Chirigiu, cel mai mare proiect de birouri care va fi livrat anul acesta în Bucureşti, cu o suprafaţă închiriabilă de 31.000 metri pătraţi, după o investiţie de 57,5 milioane de euro.

Constructorul Green Gate este firma Bog"Art, iar lucrările au debutat în luna septembrie a anului 2012, valoarea contractului situându-se în jurul valorii de 30 milioane euro.

Proiectul este finanţat de PPF Bank din Cehia, care a acordat companiei un credit de 39 milioane de euro.

Dezvoltatorii au finalizat în primul trimestru clădiri de birouri în Bucureşti totalizând 23.400 metri pătraţi, iar până la finalul anului vor fi livraţi 102.000 metri pătraţi, un sfert din spaţiile care vor fi noi pe piaţă în acest an reprezentând reconversii de proiecte, potrivit surselor din presă.

În total, în 2014 se estimează livrarea a 125.000 mp de birouri, reprezentând o creştere de 5% comparativ cu 2013, din care 55% din această suprafaţă este pre-închiriată.

Astfel, stocul total de spaţii de birouri din Capitală a atins 2,07 milioane metri pătraţi la sfârşitul primului trimestru, iar până la finalul anului se vor mai finaliza clădiri precum AFI Business Park II & III, City Offices, Green Court şi Ethos House.

În primul trimestru au fost finalizate proiectele Metropolis II (reconversia hotelului Starlight) şi Hermes Business Campus faza I, localizate în zona centrală a Capitalei, respectiv în zona Pipera.

S Group a fost fondat în anul 1991 în oraşul Liberec şi cuprinde companii din domeniul construcţiilor, dezvoltărilor şi investiţiilor.

Din 2007, strategia holdingului s-a focalizat pe trei domenii de activitate, respectiv construcţii, dezvoltare şi facility management, pe pieţele din Cehia şi Slovacia. Pe piaţa dezvoltărilor imobiliare grupul este prezent în ţări precum Rusia sau Cehia. Grupul este deţinut de doi oameni de afaceri cehi, Petr Syrovastko şi Jiri Urban.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional