Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

S IMMO va incepe proiectul The Mark dupa 2013

A.D. Investiţii /

Marc Kruger, manager de proiect in cadrul S IMMO.

Marc Kruger, manager de proiect in cadrul S IMMO.

Compania imobiliara S IMMO va incepe constructia ansamblului de birouri The Mark, din Bucuresti, dupa 2013, pana atunci urmand sa fie definitivata proiectarea. Valoarea totala a proiectului imobiliar a fost estimata la 66 milioane de euro.

"Depinde de conditiile de piata si de clienti cand incepem, acum nu este momentul oprtun, iar noi nu suntem presati sa demaram", a declarat Marc Kruger, manager de proiect in cadrul S IMMO.

Cel mai mult va conta calitatea obiectivului ce va intra in portofoliul companiei, nu pretul lucrarii. "Daca vrei sa construiesti cat mai ieftin, atunci da, acum este cea mai buna perioada, insa vrem sa obtinem o cladire de calitate pe care sa o includem in portofoliul nostru pentru urmatorii 20 de ani, nu vrem sa platim acum mai putin si sa ne confruntam cu probleme ulterior. Un proiect bun costa!", sustine domnul Kruger.

Pana in prezent, compania a realizat un draft al proiectului, care urmeaza sa fie ajustat in concordanta cu observatiile Primariei Capitalei si Ministerului Culturii, avand in vedere si valoarea istorica a zonei. De asemenea, ansamblul nu va fi realizat inainte ca municipalitatea sa finalizeze lucrarile de largire a strazii Buzesti.

In opinia oficialului S IMMO, Bucurestiul este o piata foarte interesanta pentru investitorii internationali. Cu toate acestea, bancile, de care depinde in general finantarea proiectelor, se cam tem sa crediteze zona imobiliara din Europa Centrala si de Est. Din acest motiv, pentru a acorda finantare unui proiect imobiliar, solicita uzual ca acesta sa fie preinchiriat in proportie de 20-40%.

In principiu S IMMO ar putea construi ansamblul din Bucuresti si cu fonduri proprii, insa o decizie in privinta finantarii va fi luata in functie de oportunitatile din piata.

In perspectiva, S IMMO intentioneaza sa dezvolte si alte proiecte imobiliare in Bucuresti, dispunand de un stoc de terenuri in acest scop. La momentul de fata, compania nu are insa in vizor alte proiecte in Romania pe langa The Mark.

In plan international, S IMMO se axeaza in prezent pe dezvoltari imobiliare in Austria si Germania. Cel mai mare proiect aflat in derulare, Quartier Belvedere Central din Viena, vizeaza realizarea unui ansamblu mixt de birouri, spatii de retail si hoteliere insumand in jur de 130.000 mp.

Proiectul The Mark va cuprinde doua cladiri de birouri, un turn cu 15 etaje si o cladire tip podium cu 6 etaje, cu o suprafata supraterana de aproximativ 28.000 mp.

S IMMO detine in Romania centrul comercial Sun Plaza si ansamblul de birouri Sun Offices din zona Piata Sudului si hotelul Novotel din zona centrala a Bucurestiului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional