Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Safege canta victorie in litigiul contra Companiei de Apa Brasov

I.D. Investiţii /

Asocierea S.C. Safege S.A., AECOM Ingenieria S.R.L. si Artelia Romania S.R.L. a castigat litigiul impotriva Companiei de Apa Brasov, in cazul licitatiei pentru atribuirea contractului de reabilitare si extindere a sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare in judetul Brasov.

Compania Apa Brasov S.A., in calitate de autoritate contractanta, a comunicat asocierii la data de 26 ianuarie 2012, respingerea ofertei depuse de aceasta in cadrul procedurii de achizitie publica apreciind ca este neconforma.

Contestatia formulata impotriva deciziei autoritatii contractante a fost admisa, prin decizia din 29 februarie 2012, prin care, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a obligat Compania Apa Brasov SA sa continue procedura, prin reevaluarea ofertei depuse de asociere si cu inlaturarea motivelor de respingere a ofertei avute in vedere anterior.

Plangerea formulata impotriva acestei decizii de catre ofertantul declarat castigator anterior a fost respinsa in mod irevocabil, prin decizia pronuntata de Curtea de Apel Brasov la inceputul lunii aprilie. Aceasta decizie a fost urmata, la doua saptamani, de incheierea contractului de achizitie publica.

"Solutia obtinuta pentru asocierea condusa de Safege ne bucura, in mod firesc, din perspectiva succesului obtinut pentru clientul nostru. Mai exista insa un aspect care se impune a fi remarcat: durata de solutionare a acestei cauze, perspectiva din care aceasta speta reprezinta un vis frumos. CNSC a solutionat plangerea in o luna de la data deciziei de descalificare a autoritatii, iar Curtea de Apel Brasov a solutionat plangerea in urmatoarele 6 saptamani. Iata deci ca dezideratul celeritatii devine realitate, daca rolul instantei permite acest lucru", a declarat dr. Cosmin Vasile, partener Zamfirescu Racoti Predoiu, societatea de avocatura care a castigat litigiul pentru asociere.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional