Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sala Teatrului "Sica Alexandrescu" va fi refacuta in totalitate

I.D. Investiţii /

Teatrul "Sica Alexandrescu"

Teatrul "Sica Alexandrescu"

Lucrarile la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov au intrat in ultima etapa, reamenajarea in totalitate a Salii Mari de spectacole.

Vor fi inlocuite de la scaune si mochete la pereti si tavan. Costul estimat al lucrarilor este de 2,38 milioane de lei, la care se adauga echipamentele de scena in valoare de 2,2 milioane de lei. Lucrarile sunt suportate integral din bugetul local.

George Scripcaru, primarul Brasovului, declara:

"Cladirea Teatrului Dramatic nu a mai fost reabilitata de foarte multi ani. Aceste lucrari trebuiau facute in urma cu 20 de ani si din acest motiv este un proiect care se desfasoara pe mai multi ani si care presupune si costuri destul de mari."

Dupa finalizarea lucrarilor la Sala Mare si lucrarile interior aflate in desfasurare se va realiza iluminatul arhitectural al cladirii si reamenajarea parcului din jurul teatrului.

Sala urmeaza sa fie inaugurata in luna noiembrie cu ocazia Festivalului de Dramaturgie Contemporana.

Lucrarile de reabilitare a teatrului "Sica Alexandrescu" au inceput in 2008.

In perioada 2008-2009 au fost inlocuite centrala termica si sistemele de incalzire si ventilatie. Aceasta faza a presupus costuri de 3,1 milioane lei.

In 2010 s-au executat lucrari de reparatii la acoperis (cca 2.125 mp), la hidroizolatia terasei (1750 mp) si la fatada posterioara in valoare de 550.000 lei.

In anul 2011 au urmat refacerea in totalitate a instalatiei electrice in corpul administrativ, inclusiv montarea aparatelor electrice: lampi, prize intrerupatoare. Totodata s-au executat integral, in corpul administrativ: inlocuire tamplarie usi si ferestre, pardoseli mocheta, parchet si dusumea scandura, zugraveli lavabile. Bugetul pentru lucrarile din 2011 a fost de 1,1 milioane lei.

In 2012 au continuat lucrarile de reabilitare a corpului administrativ, repararea fatadelor cladirii si zugravirea balconului, repararea spatiilor cu destinatia de ateliere, amenajarea trotuarelor de garda ale cladirii. Valoarea lucrarilor executate in 2012 a fost de 730.000 de lei.

In acest an au fost inlocuite usile de la intrare (cele de la interior), au fost executate lucrari de reparatii si zugraveli la peretii holului principal si ai foaierului, instalatia electrica din hol si foaier a fost inlocuita, a fost reconditionat mobilierul de la garderoba.

In aceasta perioada se executa lucrari de pictura a stucaturilor si frizelor din holul principal

si foaier si au inceput lucrarile de demontare a scaunelor din sala mare si de montare a schelelor pentru realizarea lucrarilor de reparatii la tavanul salii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional