Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Scad chiriile pentru spatiile de retail stradale

A.D. Piaţa Imobiliară /

Scad chiriile pentru spatiile de retail stradale

Pe segmentul spatiilor de retail din Capitala exista o disponibilitate mare in privinta unitatilor stradale. Cei mai activi chiriasi raman magazinele de proximitate cu caracter universal (supermarket-urile). Chiria medie pentru astfel de spatii a manifestat o tendinta de scadere, ajungand la 40-60 de euro pe mp pe luna in centru, 18-30 de euro in zonele secundare si 8-12 euro in zonele periferice, potrivit unui studiu intocmit de NAI Romania.

In schimb, chiriile practicate in marile centre comercial au fost stabile in prima parte a anului curent, respectiv 30-45 de euro pe mp pe luna pentru spatiile mici si 6-12 euro pe mp pe luna pentru chiriasii tip ancora (foarte mari).

Pentru intervalul 2013-2014, reprezentantii NAI Romania anticipeaza continuarea extinderilor lanturilor de hypermartket-uri si a magazinelor de proximitate, tip supermarket. Prin urmare, chiriile din centrele comerciale se vor mentine. Pe de alta parte, sunt posibile diminuari ale chiriilor pentru spatiile stradale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional