Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Se liciteaza lucrarile la Ansamblul Mitropolitan din Iasi

I.D. Investiţii /

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Iasi

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Iasi

Lucrarile pentru valorificarea turistica a Ansamblului Mitropolitan din Iasi au fost scoase la licitatie.

Cladirile monument istoric clasa A incluse in proiect sunt: Catedrala Mare, Mitropolia Veche (Biserica Sf. Gheorghe), Palatul Mitropolitan, Cancelaria mitropolitana (corp C2), Biblioteca Mitropolitana "Dumitru Staniloae" (corp C1), Caminul monahal "Sf. Gheorghe" si Casa "Epivata".

Contractul de lucrari prevede in primul rand consolidarea si restaurarea Cancelariei Mitropolitane si Bibliotecii Mitropolitane.

In ceea ce priveste Catedrala va fi amenajat un punct de informare turistica cat si accesul catre subsol. Plastica fatadelor va fi restaurata si remodelata, utilitatile din incinta vor fi modernizate, iar iconostasele vor fi conservate si restaurate. Subsolul in sine va fi amenajat, iar pereti pictati. Totodata se va realiza amenajarea peisagistica a incintei, vor fi refacute caile de acces pietonale si carosabile, se vor amenaja grupuri sanitare, se va realiza iluminatul decorativ pentru cladirile din incinta.

Conform estimarilor beneficiarului, Mitropolia Moldovei si Bucovinei, valoarea lucrarilor se va ridica la suma de 41,51 milioane lei fara TVA. Proiectul beneficiaza de finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 5, DMI 5.1. "Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe".

Operatorii economici pot putea depune ofertele la sediul beneficiarului, pana la data de 19 decembrie 2012.

Contractul va fi atribuit prin licitatie deschisa potrivit criteriului "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic".

Pretul va avea cea mai mare importanta in determinarea castigatorului, 70%, urmat de durata de garantie la lucrarilor 30%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional