Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Se reabiliteaza cladirile cultelor din centrul Oradiei

I.D. Investiţii /

Un numar de trei cladiri situate in centrul Oradiei apartinand Episcopiilor au fost reabilitare cu fonduri publice.

Investitia se face in regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general. Finantarile nerambursabile din cadrul domeniului culte religioase se acorda cu prioritate imobilelor detinute de catre cultele din perimetrul Ansamblul Urban Centrul Istoric Oradea.

Lucrarile la imobilul situat pe str. Independentei nr. 3 apartinand Episcopiei Reformate au demarat in octombrie anul trecut. Investitia s-a ridicat la suma de 149.740 lei. Lucrarile constau in reparatii ale sarpantei si invelitorii, inlocuirea jgheaburilor si burlanelor, refacerea tencuielilor la fatada, inlocuirea tamplariilor portalului, ferestrelor din PVC si vitrinelor cu cadre metalice cu tamplarii din lemn stratificat, mascarea firelor care prejudiciaza imaginea fatadei. Pana in prezent s-a montat schela si s-a dat jos tencuiala pe jumatatea fatadei, lucrarile fiind sistate din decembrie datorita conditiilor meteo nefavorabile.

Reabilitarea fatadelor Spitalului Ordinului Mizericordienilor de pe str. Republicii nr. 33, apartinand Episcopiei Romano-Catolice este aproape finalizata. Lucrarile de reabilitare constau in repararea fatadelor principale, refacerea tencuielilor si zugravelilor exterioare, ancadramente, profiluri, brauri, inlocuit jgheaburi si burlane, desfacerea invelitorilor din eternit si inlocuirea cu invelitori cu tigla solzi, revizuire si reparatii ferestre lemn. Lucrarile au inceput in aprilie anul trecut, valoarea contractului fiind de 611.790 lei cu TVA.

In ceea ce priveste lucrarile de reabilitare a fatadelor si acoperisului la imobilul de pe str. Republicii nr. 11 - Parcul Traian, apartinand Episcopiei Ortodoxe, acestea au inceput in octombrie 2011 si au fost finalizate. Au fost realizate reparatii ale acoperisului, respectiv sarpanta, invelitoare din tigle ceramice si tabla zincata si elementele de tinichigerie aferente. S-au executat lucrari de reparatii la fatade si zugraveli exterioare pe latura spre Parcul Traian, desfacerea tencuielilor vechi pe portiunile degradate si neaderente, repararea fisurilor si crapaturilor in zidurile si cornisele din caramida, repararea si inlocuirea decoratiunilor din ipsos si a elementelor prefabricate degradate, refacerea tencuielilor cu sabloane, pastrandu-se forma profilelor existente, reparatii la decoratiunile si ancadramentele ferestrelor, reabilitarea tamplariilor (usi si ferestre din lemn), inlocuirea glafurilor si sorturilor din tabla zincata, zugraveli exterioare in culorile mentionate in proiect si omologate de specialisti, inainte de inceperea acestora. Valoarea totala a lucrarilor conform contractului este de 618.170 lei, inclusiv TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional